article
1.6673950
ULFT/ LICHTENVOORDE - Achterhoekse muziek staat centraal op de derde Dag van de Achterhoekse popmuziek. Rock, hiphop, folkpop, electro, blues en nog veel meer muziek uit de de streek is te horen op maar liefst twintig locaties in de streek. De muziekdag op zaterdag 26 november 2016 is een initiatief van Erik Ramaker van de DRU Cultuurfabriek en Meindert Bussink van het Achterhoekse pop-platform Behind the Corner.
Deze Achterhoekse popmuzikanten móet je zien! (video's)
ULFT/ LICHTENVOORDE - Achterhoekse muziek staat centraal op de derde Dag van de Achterhoekse popmuziek. Rock, hiphop, folkpop, electro, blues en nog veel meer muziek uit de de streek is te horen op maar liefst twintig locaties in de streek. De muziekdag op zaterdag 26 november 2016 is een initiatief van Erik Ramaker van de DRU Cultuurfabriek en Meindert Bussink van het Achterhoekse pop-platform Behind the Corner.
http://www.gelderlander.nl/uit-thuis/eropuit/deze-achterhoekse-popmuzikanten-m%C3%B3et-je-zien-video-s-1.6673950
2016-11-25T08:40:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6674544.1479977120!image/image-6674544.jpg
Montferland,Brandweer,Brand
Eropuit
Home / Uit & Thuis / Eropuit / Deze Achterhoekse popmuzikanten móet je zien! (video's)

Deze Achterhoekse popmuzikanten móet je zien! (video's)

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Dag van de Achterhoekse Popmuziek 2016.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Er is een Slash-tribute op de Dag van de Achterhoekse popmuziek 2016.
   Fotograaf
  ULFT/ LICHTENVOORDE - Achterhoekse muziek staat centraal op de derde Dag van de Achterhoekse popmuziek. Rock, hiphop, folkpop, electro, blues en nog veel meer muziek uit de de streek is te horen op maar liefst twintig locaties in de streek. De muziekdag op zaterdag 26 november 2016 is een initiatief van Erik Ramaker van de DRU Cultuurfabriek en Meindert Bussink van het Achterhoekse pop-platform Behind the Corner.

  „We groeien elk jaar. Het eerste jaar hadden we een middag- en avondprogramma in de DRU, vorig jaar hadden we zo'n twintig bands op negen locaties. Dit jaar is dat, met meer dan 50 optredens op ruim 20 locaties, meer dan verdubbeld”, zegt organisator Bussink.

  Samen met De Gelderlander geeft hij vier tips die je zeker niet mag missen.
  (Tekst gaat door onder de video's. Lees je dit artikel in de app? Klik dan HIER).

  1. Threshold
  De band verkocht nooit een enkel singletje. Bovendien verging het de individuele bandleden buiten Treshold meer dan crescendo: Bert Heerink en Dick Kemper veroverden de wereld met Vandenberg, Paul Kemper werd een bekende Nederlander met Normaal en Jan Mourik speelde de Achterhoek plat met de OXX- band. Voor de Dag van de Achterhoekse popmuziek treden zij nog eenmaal samen op, na een succesvolle reünie in 2013. „Dat concert was snel uitverkocht, dit optreden in de DRU is een nieuwe kans om deze oude rockers nogmaals te zien”, aldus Bussink
  Threshold, 20.00 uur in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Entreeprijs: 15 euro.

  2. Hooked on Slash
  Hooked is de roulatieformatie die gitarist Bussink een aantal jaren terug begon. Steeds wisselende muzikanten spelen in Hooked materiaal van een bekende band. „Slash is jeugdsentiment van mezelf, ik wilde altijd nog een Slash-tibute doen met Hooked. Nu ik zag dat ik onder meer Bob Hogenelst op drums kon krijgen en Talie Wijlens op gitaar, hoefde ik geen twee keer na te denken.”, zegt Bussink.
  Behalve genoemde artiesten bestaat de gelegenheidsformatie verder uit Jelle Spexgoor van de Travelin' Band, zanger Luuk Penterman en basgitarist Joep Lankveld van Sugartoosh en als laatste Lilian de Jong van Chaingang.
  Hooked on Slash, 22.30 uur in Den Diek in Lichtenvoorde. Verder optredens van Dialogue (21.00 uur) en Birth of Joy (23.30 uur). Entreeprijs 15 euro.

  Optreden van Hooked op het Hootchie Koe Festival, afgelopen zomer.

  3. School's Out in de Eurostudio
  De piepjonge band School's Out (gemiddelde leeftijd van de bandleden is 16 jaar) neemt zaterdag zijn eerste plaat op in de Eurostudio in Lichtenvoorde. Deze opname is openbaar. „Voor talentvolle bands is het superbelangrijk op het podium te staan, op te treden en vlieguren te maken”, vindt Bussink. „Hoe ik de band typeer? Eerlijk gezegd ken ik School's Out niet, maar da's juist het leuke van zo'n dag: nieuwe bandjes ontdekken, talentvolle muzikanten zien en horen, die nog niet bekend zijn bij het grote publiek.”
  School's Out in de Eurostudio, Heringsaweg 10 Vragender. Gratis entree.

  School's Out tijdens Marianum on Stage 2016 in Lichtenvoorde.

  4. Popgilde-workshops bij Brugman Muziek
  Gitarist Mart Hillen (19) uit Lichtenvoorde en de Zutphense singer-songwriter Midas vertellen in Popgilde-clinics over hun weg naar de top. Hillen timmert aan de weg en won recent verschillende prijzen. Hij vertelt onder meer over zijn materiaal en de technieken die hij gebruikt. „Een soort openbare gitaarles”, zegt Bussink.
  In deze video Mart Hillen live bij GIEL! op 3FM.

  Singer-songwritertalent Midas begeeft zich de laatste jaren vooral in Amsterdam. Hij toerde met de Common Linnets en komt langzamerhand in beeld bij de grote platenmaatschappijen. Begin volgend jaar releaset hij zijn eerste album en in Gaanderen onthult hij hoe zijn 'killersongs' tot stand komen.
  Teaser voor het debuutalbum van Midas.

  Clinics in Brugman Muziek, Rijksweg 165 in Gaanderen. Mart Hillen om 13.30 uur, Midas om 14.00 uur. Entree gratis.

  Kijk voor een volledig overzicht van optredende artiesten, workshops, locaties, tijden en entreeprijzen op de site van de Dag van de Achterhoekse popmuziek.


  Wat wil je doen?

  Meld een evenement aan
  Voor online en krant