article
1.6553239
ARNHEM - Prinsessen, prinsen, drakenjagers, tovenaars en andere sprookjesfiguren komen vanaf zaterdag massaal naar Arnhem voor het Sprookjesfestival. Leuk voor de kinderen, maar minstens zo leuk voor volwassen sprookjesliefhebbers.
Help de draak tijdens het Sprookjesfestival in Arnhem
ARNHEM - Prinsessen, prinsen, drakenjagers, tovenaars en andere sprookjesfiguren komen vanaf zaterdag massaal naar Arnhem voor het Sprookjesfestival. Leuk voor de kinderen, maar minstens zo leuk voor volwassen sprookjesliefhebbers.
http://www.gelderlander.nl/uit-thuis/eropuit/help-de-draak-tijdens-het-sprookjesfestival-in-arnhem-1.6553239
2016-10-21T08:34:50+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6553793.1477038857!image/image-6553793.JPG
Arnhem,Festival
Eropuit
Home / Uit & Thuis / Eropuit / Help de draak tijdens het Sprookjesfestival in Arnhem

Help de draak tijdens het Sprookjesfestival in Arnhem

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Mark Lavelle (l) en Bartel Meyburg bouwen aan de draak die prinses Arnerijntje gaat redden.
   Fotograaf
  ARNHEM - Prinsessen, prinsen, drakenjagers, tovenaars en andere sprookjesfiguren komen vanaf zaterdag massaal naar Arnhem voor het Sprookjesfestival. Leuk voor de kinderen, maar minstens zo leuk voor volwassen sprookjesliefhebbers.

  Voor de negende keer wordt de Rijnstad omgetoverd tot sprookjesstad. Van zaterdag 22 tot en met zondag 30 oktober zijn er voorstellingen, rondleidingen, voorleesmomenten en optredens op locaties zoals Hotel Haarhuis, het Posttheater en Huis Zypendaal.

  Draak
  Ook dit jaar is prinses Arnerijntje het middelpunt van de activiteiten. Ze verkeert in de problemen en zit in een kooi opgesloten in een grot. Gelukkig biedt een vriendelijke draak haar de helpende hand – of vleugel – en redt hij haar uit het donkere hol.

  Maar voor het laatste deel heeft bij wel een beetje hulp nodig van alle kinderen: hij is zijn schubben kwijt, dus kan de kooi niet openen.

  Trommelaars
  Als hoogtepunt noemt organisator Karin Terwisse de opening van het festival. „Dat is elk jaar weer een spektakel. Trommelaars lopen vanaf Onderlangs met een sliert van honderden kinderen naar Museum Arnhem.” Daar komen ze oog in oog te staan met Arnerijntje en haar gevleugelde redder.

  Koken
  Extra bijzonder dit keer zijn de voorstellingen en activiteiten in Hotel Haarhuis, meent Terwisse. „Hoe vaak zie je nou een sprookjesvoorstelling in een hotel?” Kinderen kunnen er naast voorstellingen bekijken ook meedoen aan een kookworkshop of een muzikale zoektocht naar de sprookjes van de Sprookjeskoningin.”

  Maar ook de musical van de Efteling over Pinokkio is de moeite waard volgens Terwisse. „De poppen die in de voorstelling worden gebruikt zijn prachtig.”

  De festivalopening is zaterdag vanaf 13.00 uur bij Museum Arnhem, Utrechtseweg 87. De kosten variëren per voorstelling. Bekijk de website van het Sprookjesfestival voor het volledige programma en de prijzen per activiteit.


  Wat wil je doen?

  Meld een evenement aan
  Voor online en krant