article
1.6634421
ARNHEM/ NIJMEGEN/ DOETINCHEM - Gelderland maakt zich dit weekend weer op voor de jaarlijkse sinterklaasintocht. De sint heeft het druk: in 51 plaatsen in het verspreidingsgebied van deze krant wordt hij zaterdag of zondag verwacht met zijn pieten. Per boot, per paard en in sommige plaatsen zelfs met de trein.
Hij komt, hij komt... wil je weten waar? Bekijk onze intochtenkaart
ARNHEM/ NIJMEGEN/ DOETINCHEM - Gelderland maakt zich dit weekend weer op voor de jaarlijkse sinterklaasintocht. De sint heeft het druk: in 51 plaatsen in het verspreidingsgebied van deze krant wordt hij zaterdag of zondag verwacht met zijn pieten. Per boot, per paard en in sommige plaatsen zelfs met de trein.
http://www.gelderlander.nl/uit-thuis/eropuit/hij-komt-hij-komt-wil-je-weten-waar-bekijk-onze-intochtenkaart-1.6634421
2016-11-12T10:04:32+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5440772.1473671334!image/image-5440772.JPG
Gelderland,Evenement,Feest,sinterklaas
Eropuit
Home / Uit & Thuis / Eropuit / Hij komt, hij komt... wil je weten waar? Bekijk onze intochtenkaart

Hij komt, hij komt... wil je weten waar? Bekijk onze intochtenkaart

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Sinterklaas.
   Fotograaf
  ARNHEM/ NIJMEGEN/ DOETINCHEM - Gelderland maakt zich dit weekend weer op voor de jaarlijkse sinterklaasintocht. De sint heeft het druk: in 51 plaatsen in het verspreidingsgebied van deze krant wordt hij zaterdag of zondag verwacht met zijn pieten. Per boot, per paard en in sommige plaatsen zelfs met de trein. 

  Wat kunnen we verwachten van dit eerste Sinterklaasweekend? Een paar hoogtepunten lichten we uit. Bekijk daarvoor ook de interactieve kaart onderaan dit artikel.

  Abseilen
  In Nijmegen is het zaterdag volop feest. Rond 13.00 uur komt Sinterklaas met zijn pieten aan op de Waalkade. Uit handen van de pieten kunnen kinderen daar speciale pietenboekjes bemachtigen, met allerlei taken. Hebben ze deze taken volbracht, krijgen ze in het Huis van Sinterklaas hun 'pietendiploma' ondertekend door de Sint. Maar er is meer: zo kunnen waaghalzen onder leiding van Piet abseilen van grote hoogte in de Molenpoort. Wie liever iets rustigs doet, kan het paard van Sinterklaas aaien bij Amerigo's stal op de Grote Markt of zijn of haar schoenwens opschrijven in de Van Welderenstraat. 

  Ontknoping
  Voor kinderen in Duiven wordt zaterdag ook een spannende dag. Na de intocht is daar op het Remigiusplein de ontknoping van 'Het Heimwee Idee', dat leerlingen op school de afgelopen tijd hebben kunnen volgen. „In het verhaal heeft Sinterklaas heimwee naar Nederland. Om ervoor te zorgen dat hij volgend jaar niet meer zoveel heimwee heeft, hebben de leerlingen een zelfportret gemaakt. Die portretten kunnen ze 's middags overhandigen", vertelt Bas Mannee van Lots of Fun, de organisator van de intocht. 

  Strijd
  In Elst barst na de intocht zondag een ware strijd los bij het gemeentehuis. Daar strijden vanaf 14.30 uur het orkest P.W.A. en de Pietenband tegen elkaar om de Gouden Pepernoot, in een echte 'music battle', zoals de organisatie het omschrijft. Wie die strijd gaat winnen, kunnen de kinderen die komen kijken meebepalen.

  In Driel is de intocht van de Sint elk jaar weer een groot spektakel, het wat en hoe een groot geheim. Wie zich wil laten verrassen moet daar zondag 13 november om 14.00 uur naar de veerstoep bij de oude steenfabriek De Korevaar komen.

  Discowagen
  Ook in de andere plaatsen is een hoop Sinterklaasvertier te verwachten. In Renkum rijdt zaterdag bijvoorbeeld de Muziekpiet met zijn discowagen door het dorp. Een bijzonder onthaal krijgt de sint in Rhenen. Daar wordt de goedheiligman onthaald door avonturier Bamboo Bill van het Ouwehands Dierenpark, bekend van het RTL-programma De Jungleclub. 

  Benieuwd waar en hoe laat Sinterklaas in jouw plaats aankomt? Bekijk het hieronder op de kaart en klik op je eigen plaats voor meer informatie. Kunt u de kaart niet zien, klik dan hier.


  Wat wil je doen?

  Meld een evenement aan
  Voor online en krant