article
1.6057846
NIJMEGEN - Met een nieuwe website en evenementen in het Honigcomplex, is bedrijfsverzamelcomplex De Smeltkroes zichtbaarder dan ooit. In april kon je al een kijkje nemen in het pand.
Lasersnijden, bonbons maken en daarna relaxen met een drankje
NIJMEGEN - Met een nieuwe website en evenementen in het Honigcomplex, is bedrijfsverzamelcomplex De Smeltkroes zichtbaarder dan ooit. In april kon je al een kijkje nemen in het pand.
http://www.gelderlander.nl/uit-thuis/eropuit/lasersnijden-bonbons-maken-en-daarna-relaxen-met-een-drankje-1.6057846
2016-06-03T09:25:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6057855.1464475199!image/image-6057855.jpg
Nijmegen,Kunst,Open dag,Workshop,eropuit
Eropuit
Home / Uit & Thuis / Eropuit / Lasersnijden, bonbons maken en daarna relaxen met een drankje

Lasersnijden, bonbons maken en daarna relaxen met een drankje

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een van de werkplaatsen in de Smeltkroes.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Met een nieuwe website en evenementen in het Honigcomplex, is bedrijfsverzamelcomplex De Smeltkroes zichtbaarder dan ooit. In april kon je al een kijkje nemen in het pand.

  Op zaterdag 4 juni krijg je de kans om niet alleen te kijken, maar ook mee te maken. Je kunt die dag onder meer hout bewerken, fotograferen, computerspellen, pop-up kaarten en bonbons maken. Of gewoon een beetje rondlopen en kijken, want dat mag ook.

  Oprichter
  „Het toffe aan het evenement is dat de bezoeker met zo’n vol programma weet dat-ie een leuke dag zal hebben”, zegt Wimke van den Heuvel, oprichter van De Smeltkroes. In het pand op het Honigcomplex zijn sinds enkele jaren ondernemers gevestigd die ‘maken’. Van meubels tot beelden en van foto’s tot websites.

  Verkeersregelaars
  „We vinden het belangrijk om voor anderen toegankelijk te zijn”, zegt Van den Heuvel. „Daarom organiseren wij de evenementen in De Smeltkroes. Het Maak het Mee-evenement van zaterdag is de tweede in een rij van drie.”

  Dat de Nijmegenaren graag een kijkje nemen in De Smeltkroes, bleek wel tijdens de open dag op 24 april. Er moesten toen verkeersregelaars aan te pas komen om de vele bezoekers naar een parkeerplek te begeleiden.

  Workshops
  Aanstaande zaterdag zijn er veertien verschillende workshops waar je aan mee kunt doen. Een deel van de workshops is buiten, onder de overkapping van het Honigcomplex. „Zowel voor kinderen als voor volwassenen is er die dag veel te doen”, zegt Van den Heuvel. „Houtbewerken is met name leuk voor kinderen. Maar er zijn ook workshops voor volwassenen, zoals laser snijden, bonbons maken, theater, friet bakken en fotograferen.”

  Relaxen
  Ben je uitgemaakt? Of heb je helemaal geen zin om te maken? Dan kun je relaxen met een drankje in De Smeltkroeg, een kijkje nemen in De Smeltshop of gewoon ronddolen door de gangen van het creatieve broeinest.

  Maak het Mee, zaterdag 4 juni van 12.00 uur tot 20.00 uur in De Smeltkroes op het Honigcomplex in Nijmegen. De workshops duren tot 17.30 uur. Sommige ondernemers vragen om een bijdrage, die varieert van 4 tot 20 euro.


  Wat wil je doen?

  Meld een evenement aan
  Voor online en krant