article
1.6464057
EDE/ VARSSEVELD - Oktober komt eraan. Dat betekent behalve kou en miezerregen ook bier, braadworst en vrouwen in dirndls. Oktoberfest is allang niet meer alleen aan Duitsland voorbehouden. Het bierfeest is dit jaar op meerdere plekken in Gelderland te vinden.
Oktoberbier en braadworst in Gelderland
EDE/ VARSSEVELD - Oktober komt eraan. Dat betekent behalve kou en miezerregen ook bier, braadworst en vrouwen in dirndls. Oktoberfest is allang niet meer alleen aan Duitsland voorbehouden. Het bierfeest is dit jaar op meerdere plekken in Gelderland te vinden.
http://www.gelderlander.nl/uit-thuis/eropuit/oktoberbier-en-braadworst-in-gelderland-1.6464057
2016-09-30T08:21:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6469077.1475222477!image/image-6469077.jpg
Eropuit
Home / Uit & Thuis / Eropuit / Oktoberbier en braadworst in Gelderland

Oktoberbier en braadworst in Gelderland

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Okotberfest in de Radstake.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  EDE/ VARSSEVELD - Oktober komt eraan. Dat betekent behalve kou en miezerregen ook bier, braadworst en vrouwen in dirndls. Oktoberfest is allang niet meer alleen aan Duitsland voorbehouden. Het bierfeest is dit jaar op meerdere plekken in Gelderland te vinden.

  Ede trapt dit jaar af met Oktoberfeest op het Museumplein. Wie vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober geen genoeg kan krijgen van het vloeibare goud, kan zondag 2 oktober nog eens terecht op een bierproeverij. Reserveer een eigen tafel via oktoberfest-ede@hotmail.com. Adres: Museumplein, Ede.

  Eerste keer in Duiven
  Duiven heeft de Duitse traditie dit jaar voor het eerst naar zich toegehaald. De organisatoren, cultuurcentrum de Ogtent en schutterij Onderling Genoegen, hopen dat het bierfeest ook een Duivense traditie wordt. Inwoners van Duiven en omstreken zijn welkom op zaterdag 1 oktober vanaf 20.30 in de cultuurcentrum de Ogtent. Tussen het 'bier und bratwurst' door treden de Retteketet Showband en de Vesters Walder Muzikanten op. Adres: Remigiusplein 9, Duiven.

  Foute variant in Nijmegen
  In Nijmegen is er een foute variant van de Duitse traditie. Samen met Q-Music bouwt Matrixx de Goffertweide vol met lange drinktafels, DJ's en bier, heel veel bier. Wat niet mag optreden op een fout feest zijn optredens van Dries Roelvink en de Party Animals. Het ééndaagse festival op zaterdag 1 oktober is al bijna uitverkocht. Tickets kosten 22,50 euro en zijn online te koop en bij Primera. Navigatieadres: Neerbosscheweg 4, Nijmegen. 

  Speelweide in Zeddam
  Leuk dat bier drinken, maar wat doen we met de kinderen? Bezoekers van Oktoberfest in Zeddam, in de Achterhoek, hoeven geen oppas te regelen. Kinderen kunnen gewoon terecht in de grote speelweide. De goudgele vloeistof wordt dit jaar geschonken op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober. Kaarten kosten op vrijdag 12,50 euro en op zaterdag 10 euro. Adres: 't Zandgat, Bovendorpstraat 8, Zeddam. 

  Novemberfest in Arnhem
  Waarom Oktoberfest in oktober vieren als het ook in november kan? Arnhemmers houden het bierfestijn dit jaar op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 november op het Stadsblokkenterrein. Wie geen liters pils wil drinken, kan kiezen voor een wijntje, een radler of frisdrank. Zorg dat de alcohol goed landt met een beenhammetje, een pretzel of een half haantje. Tickets kosten 25 euro en zijn online te koop. Adres: Stadsblokkenweg, Arnhem.

  Achterhoekse Oktoberfeesten
  Al jaren een traditie in de Radstake: de Achterhoekse Oktoberfeesten. Het 'Duitse volksfeest met een Achterhoeks tintje' wordt al bijna twintig jaar gehouden in een grote feesttent bij De Radstake, langs de Twenteroute in Heelweg. Bezoekers komen vrijwel zonder uitzondering in dirndl of lederhosen om bier te drinken uit mega-pullen. Muziek is er van de Grenslandkapel uit Overdinkel, original Volkstumliche Musik uit Oostenrijk; die Oberkrainer Polka Mädels en Die Mooskirchner! Uit Nederland; Wir Sind Spitze en de Palemiger Spatzen. En Alphornzauberer ToeterThijs. De Achterhoekse Oktoberfeesten zijn op zondag 9 oktober van 11.00 tot 18.00 uur. Een kaartje voor het festijn kost 17,50 euro.

  De Gelderlander geeft 5x2 kaarten weg voor de Achterhoekse Oktoberfeesten. Ga naar onze Facebook-pagina om mee te doen!


  Wat wil je doen?

  Meld een evenement aan
  Voor online en krant