article
1.6653471
BREDEVOORT - Eerlijk ondernemen. Kan dat eigenlijk wel en, zoja, hoe doe je dat dan? In de Bredevoorste Koppelkerk leren bedrijven en start-ups uit de Achterhoek je vrijdagavond alles over eerlijk ondernemerschap tijdens de meet-up van VPRO-programma Tegenlicht.
Tips en tricks over duurzaam ondernemen in Bredevoort
BREDEVOORT - Eerlijk ondernemen. Kan dat eigenlijk wel en, zoja, hoe doe je dat dan? In de Bredevoorste Koppelkerk leren bedrijven en start-ups uit de Achterhoek je vrijdagavond alles over eerlijk ondernemerschap tijdens de meet-up van VPRO-programma Tegenlicht.
http://www.gelderlander.nl/uit-thuis/eropuit/tips-en-tricks-over-duurzaam-ondernemen-in-bredevoort-1.6653471
2016-11-18T09:21:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5203574.1441179559!image/image-5203574.JPG
Doetinchem,Vrijetijdsbesteding,Bredevoort
Eropuit
Home / Uit & Thuis / Eropuit / Tips en tricks over duurzaam ondernemen in Bredevoort

Tips en tricks over duurzaam ondernemen in Bredevoort

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Kerk
   Titel
   Kerk
   Beschrijving
   De Koppelkerk in Bredevoort.
   Fotograaf
  BREDEVOORT - Eerlijk ondernemen. Kan dat eigenlijk wel en, zoja, hoe doe je dat dan? In de Bredevoorste Koppelkerk leren bedrijven en start-ups uit de Achterhoek je vrijdagavond alles over eerlijk ondernemerschap tijdens de meet-up van VPRO-programma Tegenlicht

  Die vrijdagavond slap ouwehoeren in de kroeg kan best een keer verruild worden voor een avondje ideeën uitwisselen, vindt organisator Siebrand Miedema. Bier drinken kan na afloop nog. 

  Op de Tegenlicht-avond delen de mensen achter twee duurzame bedrijven uit de Achterhoek hun ervaringen. Jan-Willem van de Velde en Gea Boessenkool van Aardewerk de Stegge uit Winterswijk gaan onder meer in op de verschillen tussen eerlijk ondernemen in de Achterhoek en in Den Haag, de stad waar ze begonnen als ondernemers.

  Spanningsveld
  Duurzame kachelbouwer Sjang van Daal uit Gaanderen, die naast zijn baan in de Achterhoek heel de wereld over reist om ondernemers te adviseren, vertelt over zijn uitdagingen. „Als duurzame ondernemer, en dat vind ik inmiddels een uitgehold woord, begeef je je altijd in een spanningsveld”, vertelt duurzame kachelbouwer Sjang van Daal uit Gaanderen.

  Van Daal is één van de gesprekspartners van de Tegenlicht-bijeenkomst. „Ik werk momenteel aan een nieuwe product. Dat wil ik niet te duur maken, maar tegelijkertijd wil je dat je materiaal duurzaam is, alles zo lokaal mogelijk wordt geproduceerd en je product zo lang mogelijk mee gaat. Dat soort dingen zie je weer terug in de prijs, terwijl consumenten ook op hun portemonnee moeten letten.”

  Gat in de markt
  Of hij tips heeft voor ondernemers? „Zoek een gat in de markt, maar waak er tegelijkertijd voor dat het product niet te ver van je af staat. Juist als eerlijke ondernemer moet je, nog meer dan andere bedrijven, geloven in de eigen verhaal. Je komt immers voor veel grotere uitdagingen te staan.”

  Terug naar de Achterhoek
  De Tegenlicht-bijeenkomsten worden sinds vorig jaar georganiseerd in de Koppelkerk door Siebrand Miedema die opgroeide in de Achterhoek en een aantal jaar geleden terugkeerde. „De meet-ups worden steeds bekender. Momenteel komen er zo'n 35 tot 40 man op af. Ik verwacht dat dit aantal blijft groeien.” 

  De bijeenkomst duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur. Adres: Koppelstraa 35 in Bredevoort. Entree: Gratis


  Wat wil je doen?

  Meld een evenement aan
  Voor online en krant