article
1.6394692
RECENSIE - Vein is een Zwitsers jazztrio dat tien jaar geleden werd gevormd door de tweelingbroers Michael (piano) en Florian Arbenz (drums) en Thomas Läns (bas).
Jazz en klassieke muziek in de aderen
RECENSIE - Vein is een Zwitsers jazztrio dat tien jaar geleden werd gevormd door de tweelingbroers Michael (piano) en Florian Arbenz (drums) en Thomas Läns (bas).
http://www.gelderlander.nl/uit-thuis/luister-mee/jazz-en-klassieke-muziek-in-de-aderen-1.6394692
2016-09-15T11:35:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6394708.1473939075!image/image-6394708.jpg
Muziek,John Bruinsma,recensie
Luister mee
Home / Uit & Thuis / Luister mee / Jazz en klassieke muziek in de aderen

Jazz en klassieke muziek in de aderen

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Vein.
   Fotograaf
  RECENSIE - Vein is een Zwitsers jazztrio dat tien jaar geleden werd gevormd door de tweelingbroers Michael (piano) en Florian Arbenz (drums) en Thomas Läns (bas).

  De mannen hebben een klassieke achtergrond en maakten in de jaren van hun bestaan de nodige vlieguren op het podium, in bijna alle uithoeken van de wereld, al dan niet in samenwerking met andere jazzmuzikanten. Het is terug te horen op hun nieuwe cd The chamber Music effect.

  Samenspel
  De uitdaging van kamermuziek is het samenspel. Daarin zijn deze musici dankzij hun achtergrond en hun vermogen om te improviseren zeer vaardig. In de acht stukken die deze uitgave telt, verwerkt het drietal klassieke patronen tot vrije jazzinterpretaties die sprankelen.

  De stukken dragen uit de klassieke muziek bekende titels als Prelude, Sheherazade en Pastorale. Deze Zwitsers, bij wie jazz en klassiek gebroederlijk door de aderen vloeien, maken daar hun eigen, soms meeslepende ding van.

  Recensent John Bruinsma (1962) is muziekliefhebber vanaf dat hij zes jaar oud was en met zijn broers naar de transistorradio luisterde om Esther en Abi Ofarim te horen. Als negenjarige zong hij in klas vier van meester Knulst 'Funny funny' van The Sweet fonetisch mee. Op zijn twaalfde raakte hij verslaafd aan 10cc, van welke band hij alles heeft. De verzameling in zijn muziekkamer gaat letterlijk van ABBA tot ZZ Top. Daar zitten Bach en Verdi dan ook nog tussen.

  Vein - The chamber Music effect

  De uitdaging van kamermuziek is het samenspel. Daarin zijn deze musici dankzij hun achtergrond en hun vermogen om te improviseren zeer vaardig.

  Uitgelichte video

  Afbeelding

  Wat wil je doen?

  Meld een evenement aan
  Voor online en krant