article
1.6693783
Dik dertig jaar al maken ze samen muziek, het trio dat Southern Culture On The Skids vormt. En ze hebben al flink wat platen gemaakt. Maar ze klonken nog nooit zo fris van de lever als op The Electric Pinecodes, een album vol pakkende rock ’n roll.
Ouderwets kernachtige rock ​'n roll van band met vlieguren​
Dik dertig jaar al maken ze samen muziek, het trio dat Southern Culture On The Skids vormt. En ze hebben al flink wat platen gemaakt. Maar ze klonken nog nooit zo fris van de lever als op The Electric Pinecodes, een album vol pakkende rock ’n roll.
http://www.gelderlander.nl/uit-thuis/luister-mee/ouderwets-kernachtige-rock-n-roll-van-band-met-vlieguren-1.6693783
2016-11-30T09:16:33+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6693793.1480497066!image/image-6693793.jpg
Popmuziek,John Bruinsma,recensie
Luister mee
Home / Uit & Thuis / Luister mee / Ouderwets kernachtige rock ​'n roll van band met vlieguren​

Ouderwets kernachtige rock ​'n roll van band met vlieguren​

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Southern Culture On The Skids - The Electric Pinecodes.
   Fotograaf
  Dik dertig jaar al maken ze samen muziek, het trio dat Southern Culture On The Skids vormt. En ze hebben al flink wat platen gemaakt. Maar ze klonken nog nooit zo fris van de lever als op ​​The Electric Pinecodes, een album vol pakkende rock ’n roll.
  Het is onweerstaanbaar

  Jaren zestig herleven
  Rick Miller (gitaar/zang), Dave Hartman (drums) en Mary Huff (bas, zang) doen de jaren zestig herleven omdat ze klinken als ​aanstormend talent uit die tijd. Inspiratie voor deze plaat vonden ze in een hobbygroepje dat ze er in de beginjaren van hun carrière op nahielden onder een andere naam: The Electric Pinecodes​. Dat was een folk-a-hillbilly garagebandje waarmee ze hun liefde beleden voor de folk en psychedelica rock die vijftig jaar geleden langs de Amerikaanse westkust werd gemaakt.

  Twaalf liedjes
  Ze slagen erin met twaalf liedjes op de proppen te komen die ​bijna ​zonder uitzondering kernachtig en charmant zijn en ze drenken deze in met fuzzgitaren en Byrds-riffjes aangeklede muziek die je welhaast weer naar de kaftan en de vloeistofdia’s doen grijpen. Van de innemende uptempo opener ​​Freak Flag via countrystamper ​​Baby I like you tot het Shocking Blue-achtige ​​Midnight caller, het is onweerstaanbaar.

  Recensent John Bruinsma (1962) is muziekliefhebber vanaf dat hij zes jaar oud was en met zijn broers naar de transistorradio luisterde om Esther en Abi Ofarim te horen. Als negenjarige zong hij in klas vier van meester Knulst 'Funny funny' van The Sweet fonetisch mee. Op zijn twaalfde raakte hij verslaafd aan 10cc, van welke band hij alles heeft. De verzameling in zijn muziekkamer gaat letterlijk van ABBA tot ZZ Top. Daar zitten Bach en Verdi dan ook nog tussen.

  Southern Culture On The Skids - The Electric Pinecodes

  Southern Culture On The Skids klonk nog nooit zo fris van de lever als op ​​The Electric Pinecodes, een album vol pakkende rock ’n roll.

  Vorige artikel: Afbeelding Optimaal teamwork met een vleugje glamour

  Wat wil je doen?

  Meld een evenement aan
  Voor online en krant