article
1.6547585
RECENSIE - Net nu de samenwerking tussen de dames Harris, Parton en Ronstadt weer in de aandacht staat, laat Sara Watkins even horen dat de wereld ondertussen gewoon is doorgedraaid.
Sara Watkins: kleine meisjes worden groot
RECENSIE - Net nu de samenwerking tussen de dames Harris, Parton en Ronstadt weer in de aandacht staat, laat Sara Watkins even horen dat de wereld ondertussen gewoon is doorgedraaid.
http://www.gelderlander.nl/uit-thuis/luister-mee/sara-watkins-kleine-meisjes-worden-groot-1.6547585
2016-10-19T09:35:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6547591.1476869244!image/image-6547591.jpg
Popmuziek,John Bruinsma,recensie
Luister mee
Home / Uit & Thuis / Luister mee / Sara Watkins: kleine meisjes worden groot

Sara Watkins: kleine meisjes worden groot

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Sara Watkins - Young in the all wrong ways
   Fotograaf
  RECENSIE - Net nu de samenwerking tussen de dames Harris, Parton en Ronstadt weer in de aandacht staat, laat Sara Watkins even horen dat de wereld ondertussen gewoon is doorgedraaid.
  Stuk voor stuk mooie liedjes, gezongen met een voor country en Americana uiterst geschikte stem

  De 35-jarige Amerikaanse toont zich met haar derde solo-album ​​Young in all the wrong ways als een liedjesschrijver en muzikante die het voetspoor van dat grote trio volgt en daar aardig mee in de pas loopt.

  Vioolspeelster
  In een vorig leven vestigde kleine Sara de aandacht op zich als 8-jarige vioolspeelster in bluegrassband Nickel Creek, maar de laatste tien jaar bouwt
  ​Sara, inmiddels 35, aan haar solocarrière. Met het nieuwe album bereikt ze daarin een voorlopig hoogtepunt.

  Mooie liedjes
  Stuk voor stuk mooie liedjes, gezongen met een voor country en Americana uiterst geschikte stem met pit, van een zelfverzekerde artieste, die dan ook nog eens de mazzel heeft dat ze werkelijk puik wordt begeleid door de beste muzikanten die ze zich kon wensen, onder wie gitarist Jon Brion, drummer Jay Bellerose en Heartbreakers-toetsenist Benmont Tench.

  Kleine meisjes worden groot.

  Recensent John Bruinsma (1962) is muziekliefhebber vanaf dat hij zes jaar oud was en met zijn broers naar de transistorradio luisterde om Esther en Abi Ofarim te horen. Als negenjarige zong hij in klas vier van meester Knulst 'Funny funny' van The Sweet fonetisch mee. Op zijn twaalfde raakte hij verslaafd aan 10cc, van welke band hij alles heeft. De verzameling in zijn muziekkamer gaat letterlijk van ABBA tot ZZ Top. Daar zitten Bach en Verdi dan ook nog tussen.

  Sara Watkins - Young in all the wrong ways

  Met dit nieuwe album bereikt Sara Watkins een voorlopig hoogtepunt.


  Wat wil je doen?

  Meld een evenement aan
  Voor online en krant