article
1.6652909
SCHAARSBERGEN - De mensen zijn aardig, de inrichting is eenvoudig, de pizza's zijn lekker en niet duur. Garage Royal in Schaarsbergen is een leuke verrassing het bos.
Restaurant Garage Royal: Verrast op de Veluwe (video)
SCHAARSBERGEN - De mensen zijn aardig, de inrichting is eenvoudig, de pizza's zijn lekker en niet duur. Garage Royal in Schaarsbergen is een leuke verrassing het bos.
http://www.gelderlander.nl/uit-thuis/over-de-tong/restaurant-garage-royal-verrast-op-de-veluwe-video-1.6652909
2016-11-20T19:27:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6652947.1479379073!image/image-6652947.PNG
Over de tong
Home / Uit & Thuis / Over de tong / Restaurant Garage Royal: Verrast op de Veluwe (video)

Restaurant Garage Royal: Verrast op de Veluwe (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Garage Royal in Schaarsbergen: ontspannen bediening, warme sfeer.
   Fotograaf
  SCHAARSBERGEN - De mensen zijn aardig, de inrichting is eenvoudig, de pizza's zijn lekker en niet duur. Garage Royal in Schaarsbergen is een leuke verrassing het bos.

  De Koningsweg aan de noordkant van Arnhem heeft weinig verlichting en veel bomen langs de kant. De zijweg die we moeten inslaan, is onverlicht en hobbelig. Net als ik denk dat ik volstrekt verkeerd ben gereden, zie ik een vuur branden. Dat is een warm welkom.

  Winderige avond
  De auto kunnen we ergens op de modderige parkeerplaats neerzetten. De weg naar Garage Royal is vol herfstbladeren en modderplassen. Kinderen op laarzen lopen enthousiast het hout voor het vuur in de grote schaal aan te vullen en twee mensen warmen zich met een glas in de hand aan de vlammen. Een sfeer die ronduit past op een winderige avond in november.

  Garage Royal ligt op het voormalige defensieterrein Kamp Koningsweg Noord, tegenwoordig culturele enclave Buitenplaats Koningsweg. Van donderdag tot en met zondag is het restaurant open. Niet lang: ze doen om 16.00 uur de deuren open en die sluiten weer om 21.00 uur.

  Plek
  Ik ben er op zondagavond tegen 18.00 uur en het is bijna vol. Reserveren niet nodig, staat op de website, 'want ze hebben altijd wel plek'. De gastvrouw beaamt dat die zin eigenlijk niet meer zo handig is, omdat ze niet altijd meer plek hebben. Garage Royal is bekender aan het worden.

  Inrichting
  De inrichting is industrieel. Met simpele stoelen, banken en tafels en de muren en vloeren nog zoals die voorheen in het militaire gebouw ook waren. Veel herinnert daar overigens niet aan, al staat er wel een legermotor te pronken in de zaak en staan twee houten granaten op een schap.

  Kil is het allerminst, de sfeer is door de vele gezinnen aan de lange tafels warm en gemoedelijk. De bediening, op de voor de volle zaak benodigde sterkte, is ontspannen.

  Specialiteit
  De specialiteit is pizza en Flammkuchen uit een enorme houtgestookte oven. Het is meteen ook het enige hoofdgerecht dat je kunt eten. Leuk is dat de oven en een grote ijzeren kachel de enige verwarming lijken te zijn. Boven de oven, aan het plafond, hangen ventilatoren zachtjes te draaien, waardoor de opstijgende warme lucht weer bij de gasten beneden terechtkomt en het binnen behaaglijk is.

  Smakelijk
  We bestellen eerst sardientjes met brood en boter en een plankje charcuterie. De zes sardines, 'Le Perle des Dieux Millesimes 2015', zijn van een verrukkelijke ingeblikte soort. Alle smaken van de vis zijn vastgehouden en versterkt door het inblikken. Simpel, maar heerlijk met zoute boter en een knapperig stuk witbrood.

  De schaal met vleeswaren is ook prima in orde. Op het bord zachte gedroogde ham, worst met venkel en heel fijne gekookte ham, die lekker ouderwets smaakt met de kleine augurkjes die er in een schaaltje bij liggen. De vleeswaren worden midden in de zaak vers gesneden. Bij de hapjes vooraf komt een schaaltje met ingelegde groenten en paddenstoelen. Smakelijk, niets zelf aan gekookt, maar wel van goede kwaliteit.

  Pizza's
  Het deeg voor de pizza's wordt gekneed en in een platte vorm geplet door een machine die in het zicht staat. Ook weer een apparaat dat de kinderen in de zaak vermaak geeft. Daarna gaan de pizza's in de reusachtige houtgestookte oven. Alvast in punten gesneden en op een vetvrij papiertje op een plank komen de pizza's op tafel. Bestek is niet nodig, we eten met onze handen.

  Blije hoofden
  Mijn pizza tartufo heeft een dunne bodem en is belegd met tomatensaus, parmaham, verse rucola en vers geschaafde Parmezaanse kaas. De mascarpone met truffel is over de pizza gesmeerd en geeft een warme aardse paddenstoelensmaak aan de pizza. De pizza tonno heeft gesmolten mozzarella, flinterdunne ringen rode ui, een rood pepertje en kappertjes en tonijn die nog sappig is. Gewoon een prima pizza, en zo lijkt iedereen het hier te vinden. Blije hoofden aan tafels, blije hoofden in de bediening.

  Dessert
  Een dessert dan nog. Op een krijtbord in de zaak hangen de opties: citroentaart, tiramisu, ijs of Tony's Chocolonely. De tiramisu is huisgemaakt, staat op het bord en op de menukaart. Dan is het wel vreemd dat deze in een plastic bakje wordt geserveerd. De smaak is best oké, alhoewel de cacaolaag zo dik is dat alles aan je tanden en lippen blijft plakken.

  Tony's Chocolonely is in feite geen dessert maar een chocoladereep. Letterlijk krijg ik wat ik bestel, maar je verwacht toch dat de keuken iets met die reep heeft gedaan. Beetje al te makkelijk dit.

  Conclusie
  Garage Royal is een heerlijke zaak om na een wandeling op de Veluwe aan te schuiven voor een pizza. Ook zeer geschikt voor families met kinderen. Wie zin heeft in een glas bubbels bij het kampvuur kan bij de uitgang een fles à emporter kopen voor 22,50 euro en op een bankje in de vlammen staren.

  De rekening: Sardientjes: 9,50 euro, Charcuterie: 14,50 euro, Pizza tonno: 12,50 euro, Pizza tartufi: 13,50 euro, Tiramisu: 5,00 euro, Tony Chocolonely: 3,00 euro, 2 x Leffe: 7,50 euro, 2 x frisdrank: 4,40 euro. Totaal: 69,90 euro.

  Restaurant Garage Royal in Schaarsbergen

  Garage Royal is een heerlijke zaak om na een wandeling op de Veluwe aan te schuiven voor een pizza. Ook zeer geschikt voor families met kinderen.

  Uitgelichte video

  Afbeelding

  Wat wil je doen?

  Meld een evenement aan
  Voor online en krant