article
1.6690240
ARNHEM - Stella by Starlight is een eigenwijs restaurant. Zo erg, dat het bij vlagen niet eens voelt als een restaurant. Leuk, als je van eigengereid en een tikkeltje studentikoos houdt.
Restaurant Stella by Starlight is eigenwijs
ARNHEM - Stella by Starlight is een eigenwijs restaurant. Zo erg, dat het bij vlagen niet eens voelt als een restaurant. Leuk, als je van eigengereid en een tikkeltje studentikoos houdt.
http://www.gelderlander.nl/uit-thuis/over-de-tong/restaurant-stella-by-starlight-is-eigenwijs-1.6690240
2016-11-29T10:39:57+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6671838.1479905352!image/image-6671838.JPG
Arnhem,Culinair
Over de tong
Home / Uit & Thuis / Over de tong / Restaurant Stella by Starlight is eigenwijs

Restaurant Stella by Starlight is eigenwijs

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Stella by Starlight in Arnhem.
   Fotograaf
  ARNHEM - Stella by Starlight is een eigenwijs restaurant. Zo erg, dat het bij vlagen niet eens voelt als een restaurant. Leuk, als je van eigengereid en een tikkeltje studentikoos houdt.

  De mensen aan het pietepeuterige tafeltje hebben hun hamburger en pompoenquiche op en gaan koffiedrinken aan de bar. Het tafeltje en de stoelen worden opgepakt en in de hal geparkeerd. En zo gaat het met meer meubilair als de eters zijn uitgegeten. Deze zaak in hartje Arnhem maakt namelijk iedere woensdag ruimte voor jazz. Maar eerst gaan we 'happen', zoals ze hier zeggen.

  Ik denk dat het aan de klankschalenmuziek ligt en aan de moren, geschilderd in kobaltblauw, met witte sterren. Mijn eerste indruk is dat dit een alternatief restaurant is waar ik louter tofu kan eten. Maar meteen blijkt dat een vooringenomen standpunt te zijn.

  Klein
  De vrouw met heel mooie glimlach vertelt dat we mogen zitten waar we willen. Ze schenkt een biologische, troebele appelsap tegen de dorst en heeft het heel smakelijke bokbier 't Goeye Goet op de fles, gebrouwen in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De tafels zijn klein. Je zit daardoor dicht bij elkaar, overigens wel op goede stoelen.

  Studentenhuis
  Niets in deze eetzaal is nieuw of bedacht door een ontwerpstudio. Op tafel staan flesjes met gedroogde pluksels uit de tuin, op de houten vloer liggen oude kleden, de bar is van bouwmateriaal dat voorhanden was en de bedrading van lampen en apparaten loopt over de muren.

  Eigenlijk doet het in niets denken aan een restaurant. Het is meer de woonkamer van een studentenhuis waar vanochtend is bedacht dat dit vanavond een restaurant moet zijn.

  Smakelijke verrassing
  Achter een doorgeefplek staat de kokkin te koken. De voorgerechten, gekozen van een krijtbord op de muur, staan binnen een kwartier voor ons. De paprikasoep van mijn gast is geel en korrelig. De soep smaakt naar paprika, de beloofde salie haal ik er niet uit. 

  Misschien een beetje te veel melksmaak, maar verder een prima soep met een goed stuk brood voor 4,50 euro.

  Mijn ruim gevulde schaaltje paddenstoelen is goed heet. De paddenstoelen zijn gegratineerd met Parmezaanse kaas en ze liggen in een bechamelsaus. Die is echter zó dik dat het bijna op ragoût lijkt. Het heeft een rijke paddenstoelensmaak, zonder dat kaas of knoflook het overstemt. Het lekkerste is de salade ernaast. Vers spinazieblad met een oosterse tint, plakken frisse rettich met rozenwater en granaatappel maken het tot een smakelijke verrassing.

  Roffel
  Een man met een gitaarkoffer op zijn rug komt het restaurant binnen voor de jazzjamsessie. Hij verdwijnt achter een gordijn. Even later hoor ik een kleine roffel op een drum. De muziek door de speakers is nu blues en dat geeft een andere sfeer dan de zweverige muziek bij binnenkomst.

  Het restaurant zit inmiddels nagenoeg vol. Dat betekent gasten aan zeven tafels in de grootste ruimte, wat mensen aan de bar, een stel in een aparte ruimte aan een grote ronde tafel en nog wat mensen in de derde ruimte die een biertje drinken op een bankstel.

  We horen de kokkin in de keuken haar messen slijpen. Ze komt af en toe een praatje maken in het restaurant. Alles onder controle, dat is duidelijk. Het restaurant is alles behalve gelikt, maar de logistiek loopt hier gestroomlijnd.

  Hamburger
  Het hoofdgerecht van mijn gast is een hamburger. Het sesambroodje is even gegrild en het gegrilde vlees is rosé. Jammer dat de sla en de stukjes bleekselderij een klein beetje bruin zien aan de rand. De frieten zijn zelf gesneden aardappels in de schil, stevig gekruid en met goede mayonaise.

  Ik eet een vegetarisch gerecht. Drie kroketjes met een vulling van tomaat en kaas liggen in een ruime hoeveelheid baba ganoesj, puree van aubergine. De kroketten zijn in vers vet gefrituurd, maar ik vind de korst niet knapperig. Doordat de baba ganoesj erg pittig is door de fijngesnipperde rode pepers, proef ik niet hoe de vulling in de kroket is.

  De crème fraîche met rokerige knoflooksmaak en en het zoetzuur van paprika en ui zijn fris en goede tegenhangers, maar omdat alles dichtbij en op elkaar ligt, mengen alle smaken, zonde.

  Dessert
  Als dessert kiezen we een stukje taart uit de vitrine. De taart van bataat heeft hetzelfde kruidige als een carrotcake, alleen het romige laagje is wel een beetje ingedroogd. De koffie met opgeklopte warme melk in een apart kannetje is heerlijk en charmant.

  Conclusie
  Stella by Starlight is niet alleen voor een bepaald publiek maar voor iedereen. Je moet wel de charme van een studentenkamerinrichting inzien. Het is zeker laagdrempelig en het eten is prima, tegen een heel schappelijke prijs. Je moet gewoon maar eens kijken of het klikt met Stella.

  De rekening: Soep van de dag: 4,50 euro, paddenstoelen en salade: 7,50 euro, hamburger met friet: 14 euro, vegetarische schotel: 13,50 euro, 2 x taart: 7 euro, 2 x koffie: 4,40 euro, 1 x appelsap: 2,50 euro, 3 x bier: 12 euro. Totaal: 65,40 euro.

  Restaurant Stella by Starlight in Arnhem

  Het is zeker laagdrempelig en het eten is prima, tegen een heel schappelijke prijs. Je moet gewoon maar eens kijken of het klikt met Stella.


  Wat wil je doen?

  Meld een evenement aan
  Voor online en krant