article
1.6605510
DOESBURG - Naar Stadshotel Doesburg aan de IJssel ga je niet voor de sfeer. Die is toch wel wat belegen. Voor het pure eten zou je wel moeten gaan.
Stadshotel Doesburg: lekker, maar wel saai
DOESBURG - Naar Stadshotel Doesburg aan de IJssel ga je niet voor de sfeer. Die is toch wel wat belegen. Voor het pure eten zou je wel moeten gaan.
http://www.gelderlander.nl/uit-thuis/over-de-tong/stadshotel-doesburg-lekker-maar-wel-saai-1.6605510
2016-11-06T09:11:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6605564.1478176628!image/image-6605564.PNG
Over de tong
Home / Uit & Thuis / Over de tong / Stadshotel Doesburg: lekker, maar wel saai

Stadshotel Doesburg: lekker, maar wel saai

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Eten bij Stadshotel Doesburg: als je naar binnen gaat, krijg je geen spijt.
   Fotograaf
  DOESBURG - Naar Stadshotel Doesburg aan de IJssel ga je niet voor de sfeer. Die is toch wel wat belegen. Voor het pure eten zou je wel moeten gaan.

  De glazen draaideur houdt tocht van buiten tegen. Dat is praktisch, maar het levert voor een restaurant een nogal ongezellige entree op. Het is dát, en de leegheid van het restaurant aan de straatkant, waardoor ik me serieus afvraag of ik hier wel mijn vrijdagavond wil doorbrengen. Ik zet door, ik ga naar binnen en krijg geen spijt.

  Bouwmarkt
  We zitten aan een ronde tafel. Vanaf deze kant kijk je bij daglicht over de kade en de rivier de IJssel. Maar het is grijs en bijna donker en dan is zo'n enorme zwarte ruit sfeerloos. En als ik de andere kant op kijk, naar mijn gast of de bediening, moet ik mijn hand als een zonneklep boven mijn ogen doen. De lampen die vlak naast de tafel aan het plafond hangen, schijnen met wit licht precies in mijn ogen. We gaan verzitten en dat kijkt in ieder geval iets beter. De bediening, die van andere gasten precies dezelfde opmerking krijgt, wil eigenlijk meteen naar de bouwmarkt gaan om dit aan te pakken. Dat siert hen.

  Vegetariër
  Ik bestel twee vegetarische gerechten, want daar heb ik zin in nadat ik de omschrijving heb gelezen. Toch attent dat de bediening komt vragen of ik wél vis in mijn amuse wil. Het vermoeden is even dat ik vegetariër ben. Het hapje voor de smaak is een gekookte mossel met mousse van gerookte zalm. Heel verzorgd, met een flinterdun schijfje radijs.

  We drinken op advies een glas cabernet sauvignon reserve uit Chili. Veel rood fruit en een beetje eikenhout maken het tot een lekker glas wijn op een herfstige vrijdagavond. En het past heel goed bij de paddenstoelenterrine die voor me staat.

  De paddenstoelensmaak is intens, de terrine is stevig en koel en wordt bij elkaar gehouden door spinaziebladen. Rondjes van knolselderij maken het frisser, de truffelmayonaise verschaft lekkere romigheid en een fijn rauw paddenstoeltje geeft nog een beetje meer bite. Het is een gerechtje waarbij is uitgegaan van de mooie smaken van verse ingrediënten, zonder al te veel bereidingen.

  Hert
  Het dungesneden vlees van hert is vers. De pecorino is er vers over geschaafd en de dungesneden rode kool heel bescheiden aanwezig. Ook de puree van pompoen smaakt goed en heel erg naar pompoen, maar het ligt wel heel prominent en in grote dotten op het vlees. Het is amper mogelijk een hapje wild te eten zonder dat de pompoen zich opdringt.

  De bediening schenkt ons alvast nog een glas wijn in. Hij heeft een gulle lach en maakt op gepaste wijze een praatje met zijn gasten. Met een zekere trots presenteert hij de hoofdgerechten.

  Gerechten
  Mijn gast eet hertenbiefstuk, pulled deer en spruiten met een wildjus. De biefstuk is prima. Het langzaam gegaarde vlees van de bout is subliem. Het is kruidig met in de verte sporen van koekkruiden. De spruiten, die bij beroerde bereiding vreselijk vies kunnen zijn, hebben hier een intense, zoetige groentesmaak. En dat, samen met de sterke wildjus en rokerige aardappelpuree, vormt een mooi bord om het wildseizoen mee te vieren. Alleen de beloofde vossenbessen, zo mooi bij wildgerechten, ontbreken.

  Noten
  Ik koos een winterse groentetaart met brie en noten. De taart, met dunne lagen aubergine, courgette en wortel oogt prachtig. De brie is gesmolten en op het bovenste laagje prachtig bruin en knapperig geroosterd.

  Samen met de wolken gerookte knoflook is het heel erg smakelijk. Jammer dat er niets nootachtigs is terug te vinden op mijn bord. En zelf verwacht ik bij winterse groententaart ook groenten uit dit seizoen en geen courgette.

  Bij de hoofdgerechten lekkere friet met echte mayonaise. Als het schaaltje in korte tijd leeg is, komt de bediening heel rap nog een schaaltje brengen. En ook de salade, verfijnd en met aandacht gemaakt, hoort bij de hoofdgerechten zonder extra euro's op de rekening.

  Dessert
  Mijn dessert is een klein taartje van appel, met zacht vanille-ijs, marshmallows van appel en calvadosschuim. Een bord met zachte smaken, mooi in balans. Bijna tegenstrijdig is het andere dessert, met in gin gelegde kiwi en kiwiyoghurthangop. De kiwi met gin past goed bij het zachte kokosijs, maar de hangop is zo ontzettend bitter, dat meer smaakverzachtend ijs nodig is dan op het bord ligt.

  Conclusie
  Stadshotel Doesburg zetelt in een gebouw dat oogt als een appartementencomplex. Het is een nietszeggend pand met een inrichting vol beige tinten. Dat maakt het geheel qua sfeer nogal saai. Wat jammer nou! Want de bediening is piekfijn voor elkaar en de kok kan zeker koken.

  De rekening: Paddenstoelenterrine: 9,25 euro, carpaccio hert: 9,75 euro, hertenbiefstuk: 21,50 euro, groententaart brie: 18,75 euro, tarte tartin: 7,50 euro, ingelegde kiwi: 7,50 euro, espresso en thee: 4,60 euro, 4 x Cabernet Sauvignon: 15,80 euro. Totaal: 94,65 euro.

  Stadshotel Doesburg

  Het is een nietszeggend pand met een inrichting vol beige tinten. Dat maakt het geheel qua sfeer nogal saai. Wat jammer nou! Want de bediening is piekfijn voor elkaar en de kok kan zeker koken.


  Wat wil je doen?

  Meld een evenement aan
  Voor online en krant