article
1.6112515
ZEVENAAR - Goede bedoelingen en een terras op een fraaie rustige plek zijn zeker aanwezig. Maar aan de keuken moet echt wel wat worden verbeterd bij de Minnarij in Zevenaar.
Tandje erbij graag voor restaurant de Minnarij Zevenaar
ZEVENAAR - Goede bedoelingen en een terras op een fraaie rustige plek zijn zeker aanwezig. Maar aan de keuken moet echt wel wat worden verbeterd bij de Minnarij in Zevenaar.
http://www.gelderlander.nl/uit-thuis/over-de-tong/tandje-erbij-graag-voor-restaurant-de-minnarij-zevenaar-1.6112515
2016-06-16T07:48:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6112561.1466062487!image/image-6112561.JPG
Zevenaar,Horeca,Restaurant-Culinair
Over de tong
Home / Uit & Thuis / Over de tong / Tandje erbij graag voor restaurant de Minnarij Zevenaar

Tandje erbij graag voor restaurant de Minnarij Zevenaar

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Het terras van restaurant De Minnarij.
      Fotograaf
    ZEVENAAR - Goede bedoelingen en een terras op een fraaie rustige plek zijn zeker aanwezig. Maar aan de keuken moet echt wel wat worden verbeterd bij de Minnarij in Zevenaar.

    Nadat ik over het met terrasstoelen volgepakte grote plein in Zevenaar ben gewandeld, is het terras in een zijstraat een verademing. Alsof je als toerist net even verderkeek en nu een mooie plek, net in de luwte, hebt ontdekt. Met een fijne ontvangst, het uitzicht op de kerk en de zon die nog schijnt, is dat helemaal goed.

    Plastic
    Mijn gast en ik worden neergezet aan een tafel voor twee en krijgen van de energieke bediening een drankje. So far, so good. Want vervolgens bekruipt me toch het gevoel dat het wat jammer is, wat ik bij nadere bestudering om me heen zie. De gevel van het pand is prachtig. Waarom dan zo veel plastic bij elkaar verzamelen op het terras? De roze plastic hortensia's op tafel, de hardroze kussens in de stoelen, de Da Vinci-engeltjes en de roze kaarsenhouders op nephouten tafels: het maakt het geheel minder stijlvol dan de eigenaren van deze eetgelegenheid aan de Markt volgens mij hebben bedoeld. Als ik bij een toiletgang constateer dat het menu is te lezen vanaf de zit op de pot, stemt me dat wat treurig. Stijlvol is anders.

    Eethuisje
    De Minnarij presenteert zich als eethuisje met een Italiaanse keuken. Als amuse komt daar een klassieke bruschetta met tomaat. Het brood eronder is flinterdun en ik mis de basilicumsmaak omdat de te grove ui overheerst. De olijfolie is volgens mij een goeie, maar ook die heeft geen kans door de uien.Twee risottokroketjes staan nu voor mijn neus. Daar heb ik zin in, en ik ben nieuwsgierig geworden omdat door de rijstvulling een pittige salami verwerkt zou zijn.

    Taai
    Ik neem een eerste hap en ben teleurgesteld. De korst is taai en ik zie en proef nul salami. Alsof ik te lang gekookte rijstepap eet. De dip van tuinkruiden maakt veel goed en die smeer ik ruimschoots op de rijstkroket. Bij de tweede begrijp ik wat de bedoeling was. In deze is wél salami beland. Er zit meer smaak aan nu, inderdaad, maar de kroket blijft taai. Het andere voorgerecht, de boerse aardappelsoep met truffel, wordt gepresenteerd als een exclusief maal. In een wit glimmend designbord ligt een kleine schep van een grauwig uitziende soep. Volstrekt onaantrekkelijk. Dit is soep voor een kom met een stuk brood. En de truffel is vooral veel geur maar geen smaak.

    Mayonaise
    Ik eet zeebaars als hoofdgerecht. Allereerst verschijnen een schaaltje met friet en zelfgemaakte mayonaise, zo benadrukt de bediening het laatste. Ik vind de mayonaise voor huisgemaakt wel heel basic en de friet is niets bijzonders.Maar dan de zeebaars. Dit stuk is een staartstuk en flinterdun. De huid ligt als een plakkerig opgerold vel aan de bovenkant. En de smaak? Dat weet ik niet, de vis lijkt wel in knoflook te zijn gebakken, want dat is het enige wat ik proef. Bizar is dat de gamba's, die normaliter getrouwd zijn met knoflook, nergens naar smaken. Als groenten liggen er tomaat met ui van de bruschette-amuse op mijn bord. De groentetaart, zoals die genoemd wordt, is een dikke omelet met broccoli, die ook nog eens is aangebrand.

    Tournedos
    Je kunt hier beter kiezen voor de tournedos. De slager van de Minnarij is goed en in combinatie met de saus van Barolo en rozemarijn is het een wat zout maar wel smakelijk gerecht. Ik vraag me wel af; is het niet zonde om een fles barolo in een saus te kiepen? De aanbevolen Argentijnse malbec blijft overeind bij het stevige gerecht. Maar waarom ook hier weer een punt groenteomelet bij moet, is voor mij een vraag. Als dessert eet ik Italiaanse cassata-ijs; ijs in laagjes. De bijhorende pistachebavarois is lekker met de stukjes noot en de room lekker dik. Alleen smaakt het ijs niet naar fruit, maar naar iets chemisch. De Italiaanse broodpudding met citroenijs is redelijk. De broodpudding had geen minuut langer in de oven gemoeten want die zit tegen zwart aan, het citroenijs is fris. We sluiten af met koffie en thee van het huis, omdat mijn groentetaart was aangebrand.

    Conclusie
    De Minnarij ademt met de chic aandoende bediening en de gerechten op de kaart een kwaliteit uit die de keuken niet waarmaakt. De keuken mist verfijning en het doorgeven van borden met verbrande kost kan echt niet. Ik zou gaan voor de eenvoud van de Italiaanse keuken. Dan kunnen er een boel overbodige tierelantijntjes uit de zaak en van het bord.

    De rekening: 1x risottokroket: 8,50 euro, 1x aardappelsoep: 6,50 euro, 1x zeebaars: 20,50 euro, 1x tournedos: 26,50 euro, 1x Italiaanse cassata: 7,50 euro, 1x broodpudding: 7,25 euro, 2x Spa Rood: 4,70 euro, 2xwijn: 11,45 euro, koffie van het huis: 0,00 euro. Totaalprijs: 92,50 euro.

    Restaurant De Minnarij

    Recensie restaurant De Minnarij


    Wat wil je doen?

    Meld een evenement aan
    Voor online en krant