article
1.6623713
NIJMEGEN - Restaurants buiten de grootstedelijke gebieden zijn niet verrassend of innovatief, zegt Jan van Lissum, directeur en hoofdinspecteur van restaurantgids Gault&Millau Nederland.
'Restaurants buiten de Randstad zijn niet innovatief'
NIJMEGEN - Restaurants buiten de grootstedelijke gebieden zijn niet verrassend of innovatief, zegt Jan van Lissum, directeur en hoofdinspecteur van restaurantgids Gault&Millau Nederland.
http://www.gelderlander.nl/uit-thuis/restaurants-buiten-de-randstad-zijn-niet-innovatief-1.6623713
2016-11-08T20:07:02+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6623844.1478628828!image/image-6623844.jpg
Nijmegen,Voeding,Gault&millau,hermes
Uit & Thuis
Home / Uit & Thuis / 'Restaurants buiten de Randstad zijn niet innovatief'

'Restaurants buiten de Randstad zijn niet innovatief'

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Jan van Lissum (rechts) op archiefbeeld in 2013.
      Fotograaf
    NIJMEGEN - Restaurants buiten de grootstedelijke gebieden zijn niet verrassend of innovatief, zegt Jan van Lissum, directeur en hoofdinspecteur van restaurantgids Gault&Millau Nederland.

    „Het heeft wellicht te maken met een andere culinaire verwachting van bewoners. In dunner bevolkte gebieden heeft het geen zin de menuprijzen op te drijven met ingrediënten of kooktechnieken waar niemand op zit te wachten”, aldus Van Lissum.

    Culinaire gids
    Van Lissum schrijft dit in het voorwoord van de culinaire gids Gault&Millau die vanaf dinsdag in de winkel ligt. De gids past in het rijtje Michelin en Lekker en recenseert honderden restaurants in Nederland. Hij is lovend over Amsterdam maar zegt weinig veranderingen te zien buiten de grootstedelijke gebieden.„Als je wat je in Amsterdam doet, in het noordoosten gaat doen, werkt dat niet. De consument daar wil dat niet. Mensen willen daar gewoon een stuk vlees en volume. Verder niet.” 

    Gedachte
    Volgens hem is er een groot verschil tussen de gedachtegang van een inwoner van de grote stad en die van iemand uit dunner bevolkt gebied. Overigens zijn in de gids wel 52 Gelderse restaurants opgenomen waarvan 5 als topzaken worden omschreven.


    Wat wil je doen?

    Meld een evenement aan
    Voor online en krant