article
1.6605443
ULFT - Cabaretière en columniste Irene van der Aart (49) komt uit het westen, maar woont met haar boer Gerard in de Achterhoek. Wat doet ze in en met haar (vrije) tijd?
Irene van der Aart: 'Op de bank zitten, doe ik niet'
ULFT - Cabaretière en columniste Irene van der Aart (49) komt uit het westen, maar woont met haar boer Gerard in de Achterhoek. Wat doet ze in en met haar (vrije) tijd?
http://www.gelderlander.nl/uit-thuis/uit-met/irene-van-der-aart-op-de-bank-zitten-doe-ik-niet-1.6605443
2016-11-03T12:19:57+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6605463.1478175223!image/image-6605463.PNG
Uit met
Home / Uit & Thuis / Uit met / Irene van der Aart: 'Op de bank zitten, doe ik niet'

Irene van der Aart: 'Op de bank zitten, doe ik niet'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Irene van der Aart: „De Achterhoekse gastvrijheid is legendarisch.''
   Fotograaf
  ULFT - Cabaretière en columniste Irene van der Aart (49) komt uit het westen, maar woont met haar boer Gerard in de Achterhoek. Wat doet ze in en met haar (vrije) tijd?

  Muziek
  „Jacques Brel is een van mijn helden. Ik houd van singer-songwriters. Hun teksten, dat is poëzie. Sinds ik in Westendorp woon, ga ik met Gerard en zijn vrienden naar concerten in Duitsland. Leonard Cohen heb ik zien optreden in Oberhausen. Stevie Wonder in Keulen."

  Amsterdam
  „Ik ben geboren in Haarlem en heb in diverse steden gewoond. Ik woon nog steeds voor een deel in Amsterdam. Het is handig voor mijn werk. Ik woon er nu goedkoop. Als ik dat opgeef, kom ik Amsterdam nooit meer in. Veel te duur. Ik leef in twee werelden. In de Achterhoek heb ik door mijn boek en columns wat bekendheid opgebouwd. In Amsterdam kent niemand mij."

  Thuis
  „Op dit moment ben ik meer hier dan in het westen, maar dat kan zomaar omdraaien. Ik voel me een wereldburger. Het is niet zo dat ik per se ergens hoor. Ik kom uit een stadse familie en wij kwamen vroeger nooit in dit deel van het land. Nu sta ik geregeld tussen de koeien. Sinds 2003 ben ik samen met Gerard. Mijn vader heeft dat helaas niet meegemaakt. Hij overleed in 1999. Als hij mij met een boer had zien aankomen, was hij niet meer bijgekomen van het lachen."

  Reizen
  „Gerard en ik hebben elkaar ontmoet tijdens een reis naar Cuba. Daarna hebben we samen veel gereisd. We zijn geïnteresseerd in geschiedenis en cultuur. Onze volgende reis gaat naar Peru. Wanneer? Ligt een beetje aan hoe Gerard van zijn hernia herstelt. En aan de melkprijs."

  Lachen
  „De mens vind ik lachwekkend. Als ik op een terras zit, luister ik gesprekken af. Laatst zat ik naast een dikke vrouw en een dun mannetje. Toen hoorde ik haar tegen hem zeggen: Ik wil het eens met je hebben over hoe je mij benadert als ik in bad zit. Nou, dan kun je mij opvegen."

  Theater
  „Als vrienden uit het westen hier komen, neem ik ze vaak mee naar de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Dat vinden ze heel leuk. Maar ze zeggen ook: dit kan hier toch helemaal niet? Dat complex is fantastisch, maar het staat op de verkeerde plek. Bij een voorstelling die in Amsterdam tien keer uitverkocht zou zijn, zit hier 50 man. Zó jammer. Toch waardeer ik het wel heel erg dat zoiets hier is.''

  Restaurant
  „Bij de DRU houd ik van de geroosterde oergroente. Ik ben niet zo van de Hollandse pot. In Amsterdam ga ik weleens naar een Libanees. De keuken uit het Midden-Oosten is geweldig. Veel met humus en tzatziki. En ik kom daar vaak in een Ethiopisch restaurant. Hier komen we af en toe ook bij Van der Eem in Terborg. De Achterhoekse gastvrijheid is legendarisch. In Amsterdam ga je niet naar een restaurant omdat de mensen er zo aardig zijn."

  Vrije tijd
  „Gerard en ik hebben een brede interesse. Er is altijd wel een tentoonstelling, film of stad om te bezoeken. En ik ben een fanatiek wandelaar. Mijn wandelschoenen heb ik overal bij me. Als ik naar het westen rijd, parkeer ik onderweg ergens de auto en ga ik wandelen. Elke dag loop ik drie kwartier tot een uur. Mensen vragen mij vaak: zit jij weleens op de bank? Nou, nee. Daar heb ik niet veel mee. Er is zoveel te doen en te zien."


  Wat wil je doen?

  Meld een evenement aan
  Voor online en krant