De nieuwe kantine in het oude postkantoor. Foto: Herman Stöver
Volledig scherm
De nieuwe kantine in het oude postkantoor. Foto: Herman Stöver

Overleggen in hangeieren of zitzakken in Wagenings stadhuis

WAGENINGEN - Het ingrijpend verbouwde Wageningse stadhuis is sinds deze week in gebruik. Het heeft ongeveer twee jaar geduurd voor de vernieuwing van het stadhuis aan de Markt klaar was.

In totaal werd er ruim 9 miljoen euro geïnvesteerd.

Budget
„En we zijn tot op heden binnen het budget gebleven", verzekert projectleider Conny Naafs. "Dat was gezien de tegenslag, de vondst van asbest in het begin, een hele opgave."

Transparant
In het ruime en lichte atrium waant de bezoeker zich buiten, terwijl hij of zij binnen is. „Het is open en transparant, in de geest van de transparante overheid", zegt Naafs. „En hopelijk voelen de bezoekers zich hier thuis. Ik vind het in elk geval een zeer uitnodigende ruimte."

Hangeieren
Blikvanger in het atrium is de balie met hergebruikte klimtouwen uit Wageningse gymzalen. Opvallend zijn de vele speciale vergaderplekken. „Mensen kunnen nu op verschillende manieren met elkaar overleggen", zegt Naafs. „Hangend in speciale hangeieren, fietsend, staand of in een zitzak. We hopen daarmee het zittend werk te beperken en de creativiteit en innovatieve ideeën te stimuleren."

De kantine is in het voormalige postkantoor, dat ook bij het stadhuis hoort. Ook hier zijn kleine hoekjes waar mensen bij elkaar kunnen kruipen, maar ook naar buiten turen is goed mogelijk.

Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, editie Vallei, van vrijdag 18 november of in onze e-paper.

De Vallei