Volledig scherm
Vanaf links: Fons Wigman (organisator muziekgroepen), William Boekhorst (ondernemer), Greet Jansen (bewoonster van een appartement), Miranda Bravenboer (ondernemer) en Dennis Bisseling (organisator muziekgroepen) © Jan van den Brink, DG

Balkoncert in centrum Westervoort gaat op voor vijfde editie

WESTERVOORT - Wie van muziek houdt of verzot is op een feestje in de buitenlucht moet zaterdagavond beslist naar Westervoort. Op het plein van winkelcentrum De Wyborgh wordt vanaf een uur of tien de vijfde editie van het jaarlijkse Balkoncert gehouden.

Aan het gratis bij te wonen concert doen muzikanten mee van drumfanfare Liberté, fanfare OBK, orkest De Dieseltrekkers, muziekvereniging Excelsior uit Loo en dweilorkest De Borrelnootjes uit Herveld/Andelst. Zij treden op op een podium en op de balkons van appartementen op de eerste en de tweede verdieping. Zes families verlaten 2 juli hun woning vrijwillig, zodat een aantal van de 75 blazers er het publiek ‘op grote hoogte’ kunnen vermaken.

Wyborghfeest
De organisatie is niet alleen in handen van de muziekgezelschappen, maar ook van de ondernemers van De Wyborgh. Het Balkoncert maakt deel uit van het Wyborghfeest. Anders dan bij de voorgaande editie hebben de middenstanders niet twee maar drie tapeilanden geregeld. Hiertoe is besloten omdat het muziekfeest ooit duizend man trok, maar vorig jaar liefst vijftienhonderd.

Het Balkoncert begint als de zon ondergaat en gaat door tot middernacht. Gespeeld worden onder meer ‘Iedereen is van de wereld’ van The Scene en een medley van nummers van James Last.

Liemers