Volledig scherm
© Bert Beelen

Nieuw Cinema Roma boekt records

WIJCHEN - De verhuizing van Cinema Roma naar de Oude Klapstraat heeft de Wijchense bioscoop flink meer bezoekers opgeleverd. Zo'n 125.000 filmliefhebbers passeerden sinds de opening op 10 december de deur.

Op de oude stek waren dat er jaarlijks een kleine 90.000. Manager Joop Hamers noemt de bezoekersaantallen 'boven verwachting': „We mikten op 100.000 mensen."

Hamers rekent erop dat de groei ook komend jaar doorzet. Hij schrijft de grotere belangstelling voor de nieuwe, en iets grotere, bioscoop met name toe aan de balkons waarover elke zaal nu beschikt. „Die zijn populair bij onze bezoekers", zegt hij. „Je hebt er mooi zicht op het doek en alleen mensen met een balkonplaats kunnen een drankje drinken in de Club Lounge. Die exclusiviteit spreekt aan."

  1. Wie weet nog van de Wijchense fabriek?

    Wie weet nog van de Wijchense fabriek?

    WIJCHEN - 'Wijchen werkte een eeuw' is een project van de Werkgroep Industrieel Erfgoed Wijchen. Ze zoekt ex-werknemers van de Wijchense industrie om hun herinneringen te delen.  Dat gebeurt bij het bedrijf EromesMarko  aan de Nieuweweg 240 in Wijchen op woensdag 28 juni 2017 om 19.00 uur. Wijchen kende in het verleden onder meer  fabrieken van Wytric, Lakatex, Martens Carosseriefabriek, Eltink en  Daalderop. Ook werknemers van nog bestaande bedrijven zijn welkom. Aanmelden bij: bertbloo@stieneo.nl of  nic_bakker@kpnmail.nl

Maas en Waal