Volledig scherm
ANP

NS-medewerker gewond na worstelpartij met Wijchenaar op station Deventer

DEVENTER - Een 46-jarige zwartrijder uit Wijchen heeft donderdagavond op station Deventer een NS-medewerker geslagen. De man is aangehouden.

Een conducteur had in de trein vanuit Zutphen de man betrapt op het zwartrijden. Toen de Wijchenaar zich moest legitimeren voor het uitschrijven van een vervangend vervoersbewijs, bleek dat zijn identiteitsbewijs vals was. Hierop haalden beveiligingsmedewerkers van de NS de man in Deventer uit de trein.

Worsteling
De Wijchenaar ging op het station in discussie, waarna er een worsteling ontstond. Hierbij werd één NS-medewerker geslagen en kwam hierbij ten val. De NS-medewerker liep daarbij letsel aan zijn knie op.

De verdachte werd overgedragen aan de politie en is voor nader onderzoek ingesloten.

  1. Wie weet nog van de Wijchense fabriek?

    Wie weet nog van de Wijchense fabriek?

    WIJCHEN - 'Wijchen werkte een eeuw' is een project van de Werkgroep Industrieel Erfgoed Wijchen. Ze zoekt ex-werknemers van de Wijchense industrie om hun herinneringen te delen.  Dat gebeurt bij het bedrijf EromesMarko  aan de Nieuweweg 240 in Wijchen op woensdag 28 juni 2017 om 19.00 uur. Wijchen kende in het verleden onder meer  fabrieken van Wytric, Lakatex, Martens Carosseriefabriek, Eltink en  Daalderop. Ook werknemers van nog bestaande bedrijven zijn welkom. Aanmelden bij: bertbloo@stieneo.nl of  nic_bakker@kpnmail.nl

Maas en Waal