De boerenzakdoek is het symbool geworden van de boerenopstand.
Volledig scherm
PREMIUM
De boerenzakdoek is het symbool geworden van de boerenopstand. © ANP

Een boerenzakdoek mag: steun betuigen aan boeren wordt lopers Vierdaagse ‘oogluikend toegestaan’

NIJMEGEN - Vierdaagselopers die tijdens de Nijmeegse wandelmars willen protesteren tegen de stikstofplannen, mogen dat gewoon doen. ,,We snappen dat mensen denken dat de Vierdaagse een geschikt podium is om te demonstreren. Als het vredelievend, vriendelijk is en het om kleine protesten gaat, staan we het oogluikend toe.”

24 reacties

 • ruud jan

  2 maanden geleden
  Beste Harry, waarom zijn we dan afhankelijk van het graan uit Oekraïne en Rusland?
 • Harrie Nak

  2 maanden geleden
  @IngeSijtsma check je feiten. 70% van alles wat boeren in NL produceren is voor de export. Dat geldt voor zuivel, vlees en landbouw. We hoeven alleen maar minder te produceren. Alleen als Alle boeren zouden moeten stoppen hebben we in NLeen tekort. Dat angstplaatje probeert FDF je wel aan te praten, maar dat is niet aan de orde.
 • Evelien Ta

  2 maanden geleden
  Er word de laatste jaren nogal gestrooid met noodverordeningen. Het lijkt wel of ze in de aanbieding zijn. Krijg heimwee naar de 70ger jaren.
 • Jan Nuvens

  2 maanden geleden
  Als je zo pro-boer bent, waarom zou je dan in dit groen- linkse bolwerk Havanna aan de Waal gaan lopen, boycot die plaats gewoon met z'n allen.
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  @Jeroen Fransen, zeker zijn die Randstedelingen hieronder zielig bezig. En wat te denken van al die Randstedelingen die naar de Zwarte Cross gaan? Wèl naar de ZC maar tegen de boeren. Hoe dubbel!