1. Maasziekenhuis begint met digitaal spreekuur: thuis in Haps, Oploo of waar dan ook op controle bij je dokter
  PREMIUM

  Maaszieken­huis begint met digitaal spreekuur: thuis in Haps, Oploo of waar dan ook op controle bij je dokter

  BOXMEER - De ziekenhuisarts die vanuit een stiltecabine in het ziekenhuis virtueel bij je thuis komt voor een spreekuur. Op het ene beeldscherm ziet hij jou thuis in Oploo, Haps of waar dan ook achter je bureau zitten of in je luie stoel. Op het andere beeldscherm heeft de specialist je patiëntendossier bij de hand. Jij als patiënt ziet op jouw beurt je dokter 'gewoon’ in het ziekenhuis zitten.
 2. Haar van Oeigoeren ‘zeer waarschijnlijk’ in Nederlandse extensions

  Haar van Oeigoeren ‘zeer waarschijn­lijk’ in Nederland­se extensions

  Waarschijnlijk zijn er in Nederland extensions en pruiken te koop met haar dat onder dwang is afgenomen bij Oeigoeren. Dit zou gebeuren in Chinese kampen in de regio Xinjiang. Zeker één Chinese haarfabrikant, die ook haar uit Xinjiang haalt, heeft meerdere vrachten mensenhaar naar ons land geëxporteerd. Dit blijkt uit onderzoek van Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico voor de Groene Amsterdammer en LINDA.
 1. Hollywood prijst transgender coming out Elliot Page: ‘Geluk met publieke figuren als jij’

  Hollywood prijst transgen­der coming out Elliot Page: ‘Geluk met publieke figuren als jij’

  De transgender coming out van Elliot Page is door collega’s en vrienden zeer positief en liefdevol ontvangen. Page maakte via een post op sociale media bekend voortaan als ‘hij’ en ‘hem’ aangesproken te willen worden, al noemt Elliot zichzelf non-binair. Wat inhoudt dat hij zich noch als vrouw, noch als man identificeert. De moed van Page dit publiekelijk te delen wordt volop geprezen.