Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

30 miljoen tekort op jeugdzorg in Achterhoek: ‘Er moet echt geld bij, het kan zo niet langer’

AALTEN - De Achterhoekse gemeenten komen dit jaar ongeveer 30 miljoen euro te kort op de jeugdzorg. Ook voor volgend jaar wordt zo’n tekort verwacht, als er niet ingegrepen wordt. De Achterhoekse zorgwethouders luiden daarom de noodklok. ,,Er moet echt geld bij, anders gaat het fout.”

5 reacties

 • petra damme

  10 maanden geleden
  er wordt veel te veel misbruik van gemaakt ouders kunnen tegenwoordig niets verdragen van een kind werken allemaal 4a5 dagen als ze bijwijze van spreken een vaas omgooien, dan is het kind al onhandelbaar denk eerder de ouders begeleiden en die zorg boerderij strengen controleren iedereen kan tegenwoordig een zorg bedrijfje beginnen en die tussen personen mee stoppen dat zijn oplichters
 • frank jansen

  10 maanden geleden
  Vorige week nog een aflevering van Pointer over financiële wantoestanden bij zorgboerderijen. Op een omzet van 2,5 Miljoen werd een winst van 850.000 euro aan de eigenaar uitgekeerd. En de betrokken gemeente vond het te lastig om dat te controleren.
 • Carel

  10 maanden geleden
  De gemeenten waren in 2015 apetrots en ‘er kláár voor’, om de jeugdzorg over te nemen van de provincie. Zij konden het veel beter en efficiënter! Alle twijfels van ervaringsdeskundigen werden in de wind geslagen, er was geen enkel realiteitsbesef. Terwijl het zo klaar als een klontje was dat het gemeenteconcept natúúrlijk duurder zou zijn dan het provinciale; er zijn nu in elke gemeente overheadkosten. Dus, vraagje aan de gemeentes: waarom geven jullie de opdracht niet terug aan de provincie.
 • Ron

  10 maanden geleden
  Begrijpelijk dat er kritiek is op de tekorten in de financiering bij jeugdzorg. Toch vraag ik de reaguurders eens te kijken naar de giga winsten die worden gemaakt bij zorgboerderijen. Daar is onlangs nog een goed artikel over geschreven in FTM. Het kan toch niet zo zijn dat dit budget zonder enig koopmanschap wordt uitgegeven? Jeugdzorg is geen blanco cheque.
 • Johann Janssen

  10 maanden geleden
  het wordt hopelijk duidelijk na de verkiezingen, dat dit soort dingen veroorzaakt door het Rutte regime niet meer voor zullen komen en dat de overheid hun verantwoordelijkheid gaat nemen om deze schulden te gaan voldoen en niet langer af te wentelen op hun burgers.

Achterhoek