Aalten heeft de laagste woonlasten van heel Gelderland: check hier hoe hoog ze zijn in jouw gemeente

AALTEN - In Aalten zijn dit jaar de gemeentelijke woonlasten het laagste van heel Gelderland. De gemiddelde lasten zijn daar iets meer dan 573 euro voor meerpersoonshuishoudens. In Doesburg betaal je het meeste. 

In Doesburg stegen de lasten procentueel gezien het hardst van alle gemeenten in de Liemers en de Achterhoek: met 13,1 procent. Bronckhorst is de enige gemeente in die regio waarin de lasten afnamen (2,7 procent lager).

In Doesburg stegen de gemeentelijke woonlasten niet alleen het hardst. Het is qua woonlasten ook de duurste gemeente van de Liemers en de Achterhoek. Gemiddeld betaalt een meerpersoonshuishouden daar iets meer dan 873 euro. Een verschil van ongeveer 300 euro met de gemeentelijke lasten van Aalten. Dat blijkt uit cijfers van het COELO, dat keek naar de rioolheffing, onroerende zaakbelasting en afvalstoffenheffing.

Eenpersoonshuishouden

Als het gaat om huishoudens met één persoon, dan is Aalten ook veruit de goedkoopste gemeente (gemiddeld 431,61 euro). Verrassend genoeg zijn de lasten voor eenpersoonshuishoudens in Bronckhorst wél toegenomen: met 1,3 procent. Daarmee heeft de gemeente de hoogste lasten voor mensen die alleen wonen (760,88 euro). Daarmee ben je in Aalten bijna 330 euro minder kwijt per jaar.

Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Achterhoek