Volledig scherm
In de grote zaal van Boogie Woogie in Winterswijk. © Jan van den Brink

Aalten trekt zich terug uit muziekschool Boogie Woogie

AALTEN/ WINTERSWIJK – De gemeente Aalten trekt zich terug uit muziekschool Boogie Woogie. Wethouder Hans te Lindert wil de muziekschool in Winterswijk volgend schooljaar nog subsidie geven. Met de lokale muziekverenigingen wordt al gesproken over een nieuwe vorm van ‘toekomstbestendig muziekonderwijs’.

De subsidie voor de eerste helft van 2020 moet voorkomen dat Boogie Woogie komend schooljaar al in de financiële problemen komt.

Op dit moment volgend 85 leerlingen uit de gemeente Aalten bij Boogie Woogie muziekonderwijs voor harmonie en fanfare. Die wonen bijvoorbeeld in Aalten en Bredevoort. Het muziekonderwijs voor leden van Dinxperlose muziekverenigingen krijgen dat nu al aangeboden via muziekvereniging Psalm 150.

Nog even subsidie

Wethouder Te Lindert stelt de gemeenteraad voor om een andere vorm van ‘toekomstbestendig muziekonderwijs’ te kiezen. Door Boogie Woogie nog even te subsidiëren krijgt de Aaltense muziekvereniging Eendracht de kans om dat onderwijs vorm te geven. De vereniging heeft de gemeente al laten weten dat te willen onderzoeken.

Volgens wethouder Te Lindert heeft Boogie Woogie zich niet aan de afspraken gehouden. De muziekschool heeft al enkele jaren te kampen met een dalende financiële bijdrage van de drie gemeenten Winterswijk, Oost Gelre en Aalten. Vorig najaar werd er een businessplan gemaakt, om inzicht te geven in de kosten van het muziekonderwijs in de toekomst.

Verstreken tijd

Dat plan voldeed niet aan de eisen die de gemeenteraad van Aalten daaraan stelde, maar is nog niet aangepast. ‘Dit is, na alle overleggen, de inmiddels verstreken tijd en signalen die wij hebben afgegeven, een duidelijk antwoord’, schrijft wethouder Hans te Lindert nu aan de gemeenteraad.

Opnieuw in gevaar

Als Aalten zich vanaf de tweede helft van 2020 terugtrekt uit Boogie Woogie komt het voortbestaan van de muziekschool opnieuw in gevaar.

Buurgemeente Oost Gelre wil de subsidieregeling voor de muziekschool per 1 januari 2020 herzien. De gemeente praat hierover ook met de plaatselijke muziekverenigingen. Winterswijk heeft enkele weken geleden een extra subsidie toegezegd tot en met 2021. Daarna gaat de bijdrage omlaag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek