Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Tjapko de Heus

Aalten waarschuwt voor oplichter die zich voordoet als medewerker gemeente

AALTEN - Een oplichter heeft zich deze vrijdagochtend voorgedaan als medewerker van de gemeente Aalten. Hij belde aan bij een seniorenwoning en probeerde met een babbeltruc bank- en identiteitsgegevens te bemachtigen. Daar slaagde de man niet in.

De bewoner maakte melding bij de gemeente Aalten. Die besloot te waarschuwen voor de oplichter. In Doetinchem slaagden mannen die zich voordeden als pakketbezorgers er woensdag wel in met een babbeltruc aan pincodes en bankpassen te komen.

 1. Abrahams vieren halve eeuw jongerencentrum Bredevoort mee
  PREMIUM

  Abrahams vieren halve eeuw jongeren­cen­trum Bredevoort mee

  BREDEVOORT - Attica, I’varca, Chi Chi Club, Eucalypta, de Möllenkoare, het waren slechts enkele van de vele roemruchte namen uit de Achterhoekse jeugdcultuur. Al deze jongerencentra uit de jaren zestig en zeventig zijn aan de tijdgeest bezweken. ’t Centrum in Bredevoort is een van de weinige die de eeuwwisseling heeft overleefd en inmiddels zelfs Abraham heeft gezien. De kracht? ,,Vriendengroepen en iedereen hier kent elkaar.”
 2. Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

  Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

  WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek