De Oude Helenakerk in Aalten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Oude Helenakerk in Aalten. © Theo Kock

Aaltens verzet tegen verlies van Helenakerk

AALTEN - Een groep Aaltenaren verzet zich tegen het verlies van de Oude Helenakerk in het centrum van het dorp. Onder de titel ‘Red de Oude Helenakerk’ is de groep deze week een petitie gestart, die inmiddels bijna 450 keer is ondertekend.

5 reacties

 • ruud

  3 jaar geleden
  Over 20 jaar moet het kerkgebouw ook nog beheerd worden.De jeugd doet dat niet en dan?
 • adb

  3 jaar geleden
  Deze kerk was voor de beeldenstorm een katholieke kerk. Een ander geloof in deze kerk is dus niet vreemd niet dat ik daar een voorstander voor ben. Integendeel zelfs. Moskeeën verkondigen een cultuur welke niet de mijne is.
 • Cattig

  3 jaar geleden
  Alternatief Veenstra ? Dat er over 15/20 jaar alle kerken  moskeeën zijn. Tegen die  tijd  kan men zeggen, we hebben tenminste de  foto`s nog.  
 • Veenstra

  3 jaar geleden
  Werkelijk schandalig, dit stuk! Als ik zie hoeveel tijd, energie er door de kerkenraad in dit hele verhaal al is en wordt gestopt! Dat zijn mensen met een gewone baan naast dit als “vrijwilligerswerk”. Ik zie mensen deze petitie tekenen die zich totaal niet hebben verdiept in de materie en niet eens een kerkelijke bijdrage betalen. Waar hebben we het dan over?? Het gaat hier alleen om “het in het bezit hebben” van een kerkgebouw, echt christelijk! Maar 15/20 jaar vooruit kijken, is wel erg kortzichtig! Om dit na te willen laten aan de jeugd terwijl er alternatief is, Oude Gelderse Kerken!
 • adb

  3 jaar geleden
  De pressie die er vroeger was onder de gelovigen om ter kerke gaan, opgedrongen door dominee en de voorgangers, heeft dus een wending genomen. Dat kerken leeg lopen zie ik als een afkeer van het geloof. Ben benieuwd naar de gemiddelde leeftijd van de ondertekenaars van de petitie.