Volledig scherm
PREMIUM
De jubileumwerkgroep bezig met het uitzoeken van foto’s voor een wandtentoonstelling, met v.l.n.r. Siebe Wevers, Rutger Hoefman, Sanne Oonk, Bart Oonk en André Temming. © theo kock persfotografie

Abrahams vieren halve eeuw jongerencentrum Bredevoort mee

BREDEVOORT - Attica, I’varca, Chi Chi Club, Eucalypta, de Möllenkoare, het waren slechts enkele van de vele roemruchte namen uit de Achterhoekse jeugdcultuur. Al deze jongerencentra uit de jaren zestig en zeventig zijn aan de tijdgeest bezweken. ’t Centrum in Bredevoort is een van de weinige die de eeuwwisseling heeft overleefd en inmiddels zelfs Abraham heeft gezien. De kracht? ,,Vriendengroepen en iedereen hier kent elkaar.”

Het is vrijdagavond even na achten als enkele jongeren al achter hun eerste beugelfles Grolsch zitten. Bij jongerencentrum ’t Centrum in Bredevoort begint de uitgaansavond ouderwets vroeg en gaat het licht om half een ’s nachts weer uit.

 ,,Want of je nou de hele week gewerkt hebt of elders in het land op kamers woont, als het weekend begint, wil je toch zo snel mogelijk met je vrienden bijpraten”, legt bestuurslid Sanne Oonk (19) uit. ,,In Bredevoort kennen alle jongeren elkaar en via vrienden of oudere broers en zussen haken ze aan. Door alle generaties heen zijn er zo vriendengroepen ontstaan, die elkaar altijd blijven zien”, zegt Sanne, die bij ’t Centrum is gekomen via haar zus Loes en wier vader Bart (60) in het bestuur zat.

Quote

Door alle generaties heen zijn er zo vrienden­groe­pen ontstaan, die elkaar altijd blijven zien

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek