Volledig scherm
PREMIUM
Merel Blom na afloop van haar dressuurproef met Ceda. © Emiel Muijderman

Achterhoekse amazone Merel Blom (33) kopvrouw van Oranje op Military Boekelo

BOEKELO - Sinds haar verhuizing zes jaar geleden naar Aalten is Military Boekelo voor Merel Blom (33) bijna een thuiswedstrijd. De amazone is er deze week kopvrouw van de Nederlandse equipe.

De locatie deed er eigenlijk niet toe. Merel Blom, geboren en getogen in het Utrechtse Breukelen, was op zoek naar een plek waar ze kon wonen én haar bedrijf runnen. Toen Aalten in beeld kwam, was de 33-jarige amazone snel om. „Een heel mooie locatie, waar ik in m’n eentje mijn eigen stal kon beginnen. Die biedt plaats aan zo’n 35 paarden, waarvan ik er een stuk of twintig in eigendom heb.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Abrahams vieren halve eeuw jongerencentrum Bredevoort mee
  PREMIUM

  Abrahams vieren halve eeuw jongeren­cen­trum Bredevoort mee

  BREDEVOORT - Attica, I’varca, Chi Chi Club, Eucalypta, de Möllenkoare, het waren slechts enkele van de vele roemruchte namen uit de Achterhoekse jeugdcultuur. Al deze jongerencentra uit de jaren zestig en zeventig zijn aan de tijdgeest bezweken. ’t Centrum in Bredevoort is een van de weinige die de eeuwwisseling heeft overleefd en inmiddels zelfs Abraham heeft gezien. De kracht? ,,Vriendengroepen en iedereen hier kent elkaar.”
 2. Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

  Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

  WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek