Volledig scherm
PREMIUM
De brandweer van Doetinchem in actie met een bluswagen in de Grutstraat, in de binnenstad. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

Achterhoekse brandweer heeft minder vrijwilligers als wagens verdwijnen

AALTEN/ DOETINCHEM - Er zijn minder brandweervrijwilligers nodig in de Achterhoek als korpsen hun wagens verliezen. Vrijwilligers die stoppen of met pensioen gaan, worden niet vervangen. Dat zegt postcommandant Bas Kampshof van de brandweer in Aalten in reactie op het nieuws dat de brandweer voertuigen verkoopt.

,,Het aantal vrijwilligers op een post is mede gebaseerd op het beschikbare materieel. Minder wagens betekent automatisch dat er minder mensen nodig zijn. Dat is een logisch gevolg”, zegt Kampshof.

Het verminderen van het aantal brandweerwagens moet het tekort van 4,5 miljoen bij de overkoepelende brandweerorganisatie VNOG deels oplossen. Zoals het er nu uitziet worden 71 voertuigen verkocht in het VNOG-gebied, dat 56 kazernes telt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek