De brandweer van Doetinchem in actie met een bluswagen in de Grutstraat, in de binnenstad.
Volledig scherm
PREMIUM
De brandweer van Doetinchem in actie met een bluswagen in de Grutstraat, in de binnenstad. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

Achterhoekse brandweer heeft minder vrijwilligers als wagens verdwijnen

AALTEN/ DOETINCHEM - Er zijn minder brandweervrijwilligers nodig in de Achterhoek als korpsen hun wagens verliezen. Vrijwilligers die stoppen of met pensioen gaan, worden niet vervangen. Dat zegt postcommandant Bas Kampshof van de brandweer in Aalten in reactie op het nieuws dat de brandweer voertuigen verkoopt.

7 reacties

 • Hent

  1 jaar geleden
  Collectief ontslag indienen. Druk op de ketel zetten!!
 • JaapuutKeppel

  1 jaar geleden
  Op grond van de onderzoeken uit het verleden kan het volgende worden geconstateerd:  Het opkomstprobleem van post Doetinchem speelt - in ieder geval - sinds 2001;  Sinds 2001 is een snelle uitruk van de eerste TS tussen 07.00 en 18.00 uur nietgegarandeerd;  In de tijdsblokken 07.00 - 08.00 uur en 16.00 - 18.00 is de uitruktijd opgelopentot meer dan acht minuten (2011);Zomaar een citaat uit een rapport van 2017, opkomsttijden Brandweer Doetinchem.Dus we zijn al 18 jaar aan het concluderen, maar nog steeds geen oplossing, ondanks een hele hoop onderzoekers, managers en overige geleerden?
 • Mama

  1 jaar geleden
  Tip:Brandweermannen ga ook staken!
 • DeStadswesp

  1 jaar geleden
  Een mooie hobby gaat naar de kloten , bedankt VNOG voor alles wat je van de brandweer hebt gepikt
 • Dwars

  1 jaar geleden
  Een goed verhaal??? Als dit allemaal zo gemakkelijk kan dan is er in het verleden wel erg met geld gesmeten. Is het dan niet tijd om die verantwoordelijken de deur te wijzen en dan wel zonder lintje en vergoeding. Ook kan de bezem wel door de VNOG, beter nog opheffen.
 1. IOC-voorzitter: 'Vraag is niet of, maar hoe Spelen doorgaan'
  Play

  IOC-voorzitter: 'Vraag is niet of, maar hoe Spelen doorgaan'

 2. Agenten zoeken naar slachtoffer van beroving in Sonsbeekpark
  Play

  Agenten zoeken naar slachtof­fer van beroving in Sonsbeek­park

Achterhoek