Volledig scherm
PREMIUM
De bus van Saxion voor studenten uit de Achterhoek die rechtstreeks naar de hogeschool in Enschede rijdt zit dagelijks helemaal vol. Zonder deze bus kunnen veel studenten niet op tijd op school zijn. © Frans Nikkels

Achterhoekse studenten kunnen per luxe touringcar naar Saxion

ENSCHEDE/EIBERGEN/WINTERSWIJK - Een hogeschool die een buslijn exploiteert: het klinkt curieus, maar in Twente is het al jaren praktijk. Met succes: Saxion-studenten uit de Achterhoek worden dagelijks opgehaald en op tijd afgezet bij Saxion in Enschede. „Zonder die bus zou ik niet op tijd kunnen zijn”, zegt een student.

Of het de enige lijnbus is die door een hogeschool wordt ingezet, weten ze zelfs bij Saxion niet. Of de buslijn rendeert, is ook onduidelijk. De exploitatie van de Saxion-bus begon 22 jaar geleden, in 1997.  Oud-directieleden Albertjan Peters en woordvoerder Rob Admiraal deden volgens huidig Saxion-woordvoerder Karin Essink de aanbesteding. ’s Ochtends vroeg rijdt de BetuweExpress-bus de studenten uit Aalten, Bredevoort, Winterswijk, Groenlo en Eibergen naar Saxion. ’s Middags om vijf uur vertrekt het voertuig voor de terugreis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek