Volledig scherm
Joyce Willemsen (links) en Lotte Geurkink (derde van links). © Theo Kock

Alles om in Bredevoort de jeugd te binden

BREDEVOORT - Toen duidelijk werd dat er in Bredevoort voor jonge tieners niets te doen was, gingen bij Joyce Willemsen en Lotte Geurkink de alarmbellen af. Het begon met een bord vol vakjes.

Dat bord hing vorig jaar op een bijeenkomst waar verschillende partijen in Bredevoort om tafel zaten. De vakjes stonden voor leeftijdscategorieën en voor periodes in het jaar. Er kwamen briefjes te hangen die aangaven wanneer er voor welke groep wat te doen was. In de categorie 12 tot 16 jaar bleven de vakjes akelig leeg.

Activiteiten
Het was voor Joyce Willemsen (23) en Lotte Geurkink (18) reden om aan de slag te gaan. Zij bleven Bredevoort trouw, maar ze behoren tot een klein groepje. Willemsen en Geurkink behoren tot de zeskoppige organisatie van de nieuwbakken jeugdclub. Eén vrijdag in de maand organiseren zij voor 11- tot 16-jarigen een activiteit vanuit jongerencentrum 't Centrum. De activiteiten lopen uiteen van een levend Stratego tot een sinterklaasavond.

De redactie van De Gelderlander zoekt uit hoe leefbaar de Achterhoek is en hoe de streek leefbaar wordt gehouden. Alle verhalen hierover zijn terug te lezen via dg.nl/leefbaarheid.

Achterhoek