Volledig scherm
Op andere kantoren zijn klanten van ABN-Amro welkom, maar niet langer in Ulft en Aalten. © DG

Bankkantoren ABN AMRO in Aalten en Ulft dicht

AALTEN/ULFT - De filialen van ABN AMRO in Aalten en Ulft sluiten de deuren per 27 januari. Dat heeft de bank bekendgemaakt. De huur van beide kantoren is opgezegd, medewerkers gaan naar kantoren in de buurt.

Als reden voor de sluiting wordt opgegeven dat het aantal klantbezoeken sterk afneemt, omdat digitaal bankieren en webcamadvies aan populariteit hebben gewonnen.

Een keer per jaar
De helft van de klanten komt niet meer en de andere helft komt gemiddeld nog maar een keer per jaar op een kantoor. Ook het gebruik door klanten van de diensten van het kantoor aan de Bredevoortsestraatweg 15 in Aalten en de Kerkstraat 82 in Ulft is sterk afgenomen. Voor contant geldopname en stortingen blijft een geldautomaat achter op dezelfde locatie of in de directe omgeving.

Sealbag
Er blijft ook een sealbagautomaat achter, waar zakelijke klanten hun sealbags kunnen blijven storten. Klanten van de kantoren in Aalten en Ulft worden binnenkort per brief ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op het voor hen dichtstbijzijnde kantoor. Zij kunnen ook deelnemen aan een workshop Internet en Mobiel Bankieren.

Achterhoek