Volledig scherm
De ingang van de Beggelderdijk, gezien vanaf de rotonde bij de Terborgseweg. © dG

Beggelderdijk toch in beeld als ontsluiting Dinxperlo

DINXPERLO - De Dinxperlose Beggelderdijk komt toch in beeld voor vernieuwing. Een meerderheid van de gemeenteraad geeft wethouder Martin Veldhuizen opdracht aan de gang te gaan met een plan voor een nieuw tracé.

De vernieuwing van de weg aan de noordwestkant van Dinxperlo moet de overlast voor aanwonenden verminderen en tegelijkertijd Dinxperlo een betere entree geven. De dertien stemmen van Gemeentebelangen, HMV, D66 en CDA stonden in de raadsvergadering lijnrecht tegenover VVD, ChristenUnie en Progressieve Partij. 

De voorstemmers gingen ook in tegen het standpunt van het eigen college. De wethouders en burgemeester Anton Stapelkamp vinden dat de weg door te weinig verkeer wordt gebruikt om de investering voor de vernieuwing te rechtvaardigen.

Meer dan twintig jaar

Volgens de voorstemmers wordt er meer dan twintig jaar over mogelijke aanpassing van de weg gesproken. ,,Het kost minder dan in het verleden is geschetst”, stelde D66-er Alexander van der Graaff. ,,De weg wordt veiliger en er komt een betere ontsluiting.” Volgens CDA’er Jeroen van Geenen zijn nu en noodzaak van de weg over een nieuw tracé al langer aangetoond.

Wethouder Martin Veldhuizen denkt dat de vernieuwing, waarbij de Beggelderdijk deels een nieuw tracé krijgt, niet kan worden uitgevoerd. ,,De kans dat dit plan de eindstreep haalt is vrijwel nihil.” Er is gezien het aantal auto’s dat de weg gebruikt geen noodzaak en buurgemeente Oude IJsselstreek wil ook niet meewerken.

Twee tot drie jaar

Quote

De bestaande weg opknappen kan wel, dat is de beste oplossing

Martin Veldhuizen, Wethouder gemeente Aalten

De procedure voor wijziging van het bestemmingsplan gaat volgens de wethouder twee tot drie jaar kosten en sneuvelt dan bij de Raad van State in Den Haag. ,,De bestaande weg opknappen kan wel, dat is de beste oplossing. Nu minstens 25.000 euro uitrekken voor het bestemmingsplan is weggegooid geld.”

GB’er lex Walter kreeg ,,kromme tenen” van de discussie over de Beggelderdijk. ,,De huidige Beggelderdijk is geen toegangsweg. Onteigenen zou niet kunnen? De huidige eigenaar is gewoon bereid de grond te verkopen. Oude IJsselstreek wil niet? Het nieuwe tracé loopt volledig op Aaltens grondgebied. Het zou heel jammer als deze kans nu niet wordt gegrepen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek