Volledig scherm
In Aalten is komend weekend een benefietconcert om geld in te zamelen voor boerenactiegroep Farmers Defence Force. Foto ter illustratie. © Jan Ruland van den Brink

Benefiet in Aalten voor steun aan boerenacties: ‘Moed indrinken voor de komende maanden’

AALTEN - Honderden boeren worden zondag in Aalten verwacht, bij een benefietconcert om geld in te zamelen voor boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). Bij een uitverkochte zaal kan FDF 10.000 euro bijschrijven om toekomstige acties te bekostigen.

Organisator van ‘Veur de boer’n’ is Drenthenaar Jan Huzen van Boeren steungroep burgers, die op Facebook bijna 170.000 leden heeft ,,Gezellig praten en samen terugkijken op de acties van afgelopen tijd en met een biertje in de hand overleggen over wat we nog gaan doen”, zegt hij. ,,Zie het als een soort moed indrinken voor de komende maanden.”

Hiervoor is zondag in De Hofnar een middag- en avondvullend programma samengesteld met optredens, toespraken en een gezamenlijk drankje. In de zaal is plek voor 2.000 man, de entreeprijs is 5 euro. De opbrengst gaat volledig naar FDF.

‘Geld is zo op’

Volledig scherm
'Veur de boer'n' in Aalten. © PR

Huzen hoopt op een uitverkochte zaal, want er is volgens hem nog steeds volop geld nodig om alle boerenacties te bekostigen. ,,Denk bijvoorbeeld aan podiumhuur, maar ook om bekeuringen te betalen voor deelnemers aan de demonstraties”, zegt hij. ,,Het geld is zo op.”

Vanuit verschillende plaatsen in het noorden van het land rijden bussen naar Aalten, opstapplaatsen zijn onder meer Assen, Emmen en Groningen.

Bij het benefietconcert zijn optredens van Niet Normaal, De Suskes, Jose Wolters, Paul Sterkenburg en Nie Wies. Ook zijn er toespraken van FDF-voorman Mark van den Oever en Jan Huzen zelf. Huzen verwacht dat er ook mensen komen van Agractie en benadrukt dat het belangrijk is dat de boerenactiegroepen blijven samenwerken.

(Lees verder onder de foto)

Naar Amsterdam

Na massale protesten op het Malieveld in Den Haag en bij de provinciehuizen in de verschillende regio’s staat een volgend groot boerenprotest gepland op vrijdag 13 december in Amsterdam. Boeren willen dan met trekkers naar de hoofdstad trekken en volgens Huzen is dat zeker nog niet de laatste grootschalige boerenactie. ,,Wij stoppen pas als de regering ons serieus neemt en écht naar ons luistert.”

Achterhoek