Beruchte ponyhandelaar uit Aalten weer in de fout: ‘Het was echt verschrikkelijk om te moeten zien’

Met videoNEEDE - De inmiddels beruchte ponyhandelaar John J. uit Aalten is weer de fout in gegaan. Een halfjaar na te zijn veroordeeld, blijkt de 28-jarige ruim twee maanden een grote groep pony's aan hun lot te hebben overgelaten in Neede.  ,,Het was verschrikkelijk om te zien”, zeggen Yentl en Bart. 

14 reacties

 • R Derk

  2 weken geleden
  In Amerika krijg je flinke gevangenisstraffen voor dit soort mishandeling. Waarom niet hier ook? Het gaat om onschuldige dieren die net zo hulpbehoevend zijn als kinderen.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 weken geleden
  Deze mensen dienen niet alleen een houdverbod te krijgen, maar eigenlijk ook een levenslang beroepsverbod om überhaupt met dieren te mogen werken. Gelukkig blijkt er onlangs in de 2e kamer een motie Graus te zijn aangenomen waarbij de maximale strafmaat voor zaken als deze al een flink stuk is opgehoogd. Nu nog de minimale strafmaat verhogen en rechters hebben die hier in meegaan.
 • Klaas de Baas

  2 weken geleden
  Wat een slappe hap weer ; De dieren worden verplaatst en de instanties weten waar ze staan. Dit heerschap is meermaals in de fout gegaan, direct doorpakken nu. Dieren in beslag nemen en levenslang verbod op het houden van dieren opleggen voor deze familie.
 • marjan van weij

  2 weken geleden
  Dit is natuurlijk niet te verklaren naar een boer die zijn vee goed verzorgd en moeten ruimen of inkrimpen omdat er een zogenaamd stikstof teveel is.
 • A.P.M. Wolsink-Ebbers

  2 weken geleden
  Dierenmishandeling is een wettelijk misdrijf, staat max. 3 jaar op, dus hoezo kon de politie niks doen? En dan die reactie van de dierenbescherming, wat een stel sukkels. Dus als je dit aantreft mag die dieren niet helpen maar moet je maar je schouders ophalen en doorlopen? Schande!

Achterhoek