Suzanne Ruesink: ,,Bij een boerderij blijft de identiteit hetzelfde, maar kan de buitenkant van generatie op generatie veranderen.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Suzanne Ruesink: ,,Bij een boerderij blijft de identiteit hetzelfde, maar kan de buitenkant van generatie op generatie veranderen.’’ © Theo Kock

‘Boeren worden neergezet als veroorzakers van het probleem, maar we zijn juist de hoeders van de natuur’

Het gesprekSuzanne Ruesink (34) is een van de gezichten van de boerenstand. In tijden van stikstof weigert ze zich te verdedigen voor haar vak. ,,Wij zijn de hoeders van de natuur”, zegt ze. 

15 reacties

 • Kat

  2 jaar geleden
  Hoeder van de natuur?! Wat een kul verhaal. Ze weet niet waar ze het over heeft en moet zich schamen. Monocultuur Engels raaigras waar geen leven in zit en een dode bodem.
 • Mattie

  2 jaar geleden
  Misschien je theoretische kennis weer even opfrissen. Is wel nodig.
 • Mattie

  2 jaar geleden
  Gokje, beste van de klas?
 • Frieda Kiezebrink

  2 jaar geleden
  Wil hier toch even op reageren . De meeste boeren doen aan nest bescherming. Zo ook mijn man en tot grote ergernis voor alle gedane moeite komt er een van de honderden    ooievaars en hap slik weg jonge kievit. Waar een boer de nesten beschermd vreten de ooievaars de jongen op. Misschien zouden ze eens geteld moeten worden want er zijn er erg veel samen met de reigers eten die veel jonge weidevogels op. Boeren beschermen juist de weidevogels. Ook als er een ree wordt gezien loopt hij meestal door het land om te kijken of er geen jong plat ligt. 
 • Weegenaar

  2 jaar geleden
  Maar, waarom hoor ik dan helemaal, nou vooruit, nog amper weidevogels in het voorjaar? (Stoppen de boeren ook voedsel in de met mest geïnjecteerde weilanden voor weidevogels?)

Achterhoek