Invallen van de politie in migrantenhuisvesting in Emmerik
Volledig scherm
PREMIUM
Invallen van de politie in migrantenhuisvesting in Emmerik © Stadt Emmerich


Honderden ‘Nederlandse’ arbeidsmigranten bezorgen Duitsland hoofdpijn

Duitse burgemeesters zijn helemaal klaar met de Nederlandse uitzendbureaus die vlak over de grens honderden arbeidsmigranten huisvesten. De bestuurders zijn stellig: dit is moderne slavernij en uitbuiting. Waar Nederlandse bedrijven het geld verdienen, rest voor Duitse overheden overlast en sociale problematiek.

35 reacties

 • Ton Verkerk

  4 maanden geleden
  Wat heeft het voor zin om excuses aan te bieden voor ons slavernijverleden wanneer we hedendaagse slavernij nog steeds toelaten omdat 'het wettelijk is toegestaan'? Is Emile Roemer de enige die het opneemt voor deze uitgebuite onderklasse?
 • Desteny Janssen

  4 maanden geleden
  En dan moet je bedenken dat mensen vaak nog 350 a 400 betalen per maand voor een bed in dat huis , en je kamer deel je met 6 anderen. Zo ken ik helaas veel mensen in Emmerich / Elten / Kleve die zo worden uitgebuit
 • Beppie Janssen

  4 maanden geleden
  Opvallend dat men zoveel commentaar durfde te geven over de omstandigheden in Qatar. Zo te zien is het in Europa wel goed geregeld...
 • cor groeneveld

  4 maanden geleden
  Moet verboden worden, uitbuiting. Kun je niet maken toch
 • Hans de Graaf

  4 maanden geleden
  Dit zijn geen uitzendbureaus, maar koppelbazen die onder de dekmantel van "uitzendbureau" mensen afknijpen en uitpersen.