Volledig scherm
De brandweer bij de schuur in Aalten. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

Brand verwoest schuur met sauna in Aalten

AALTEN - Een schuur met een sauna erin is zondagochtend verwoest bij een brand aan het Manschotplein in Aalten. De naastgelegen woning liep rook- en roetschade op.

Bij aankomst stuitte de brandweer op een uitslaande brand. Brandweerlieden konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning. De schuur raakte zwaar beschadigd en kan als verloren worden beschouwd.

Hoe de brand precies ontstond, is onduidelijk. Bewoners hadden de sauna in de schuur ’s ochtends aangezet en waren vervolgens nog even teruggegaan naar hun huis. Toen ze buiten kwamen en gebruik wilden maken van de sauna, stond de schuur in brand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek