Volledig scherm
© ANP/Koen Suyk

Bruikbaar toilet wordt zichtbaar met raamsticker in Aalten

BREDEVOORT/ AALTEN - Een sticker laat zien waar in Bredevoort, Dinxperlo en Aalten mensen terecht kunnen om het toilet te gebruiken. De stickers zijn een initiatief van de gemeente Aalten en de ondernemersverenigingen. 

Maandag wordt de eerste raamsticker gepresenteerd bij Harm Takke Tweewielers aan de Weversstraat in Dinxperlo. 

De raamstickers zijn het antwoord op de vraag of er een alternatief is voor openbare toiletvoorzieningen in alle kernen. De gemeente biedt alle ondernemers een ‘Hoge Nood’-sticker aan. Daarmee worden de bezoekers geattendeerd op het gratis te gebruiken toilet in de winkel of hoercagelegenheid.

Aan de actie wordt meegewerkt door de ondernemersverenigingen Nova (Aalten), Iodus (Dinxperlo) en Brem (Bredevoort). Er is een ontwerp gemaakt voor een sticker die in de hele gemeente Aalten gebruikt kan worden. De stickers zijn betaald door de gemeente Aalten.

Hoge Nood

De actie voor het zichtbaar maken van de toiletten sluiten aan op de ‘Hoge Nood'-app. Die laat de gebruiker in heel Nederland zien welke toiletten er buitenshuis in de omgeving te gebruiken zijn. In Aalten zijn dat nu bijvoorbeeld de bibliotheek, de Hema en de Hofnar. In Dinxperlo toont de app ook de bibliotheek en het tankstation aan de Anholtseweg.

Het gebruik van de toiletten is afhankelijk van de openingstijden van de zaak. Het gratis beschikbaar stellen van de raamstickers moet ervoor zorgen dat er nog meer adressen bij komen waar het toilet gebruikt kan worden.

Achterhoek