ISG Lettink
Volledig scherm
ISG Lettink © Google Streetview

Buurman wil einde aan parkeerterrein van machinefabriek: ‘Ik wil hier rustig wonen’

DEN HAAG/AALTEN - De buurman van machinefabriek ISG Lettink aan de Dinxperlosestraatweg wil dat de gemeente Aalten een einde maakt aan het parkeerterrein van ISG dat naast zijn woning is aangelegd.

,,Ik wil daar rustig wonen, maar dat is niet meer het geval’’, zei de man donderdag bij de Raad van State in Den Haag. 

Geluidscherm in aanbouw

Daar stapte hij naar toe tegen de gemeente Aalten. Die heeft een paar maanden geleden echter parkeerterrein gelegaliseerd in een bestemmingsplan. Wel moest ISG beloven dat een geluidscherm zou worden gebouwd. Dat is momenteel in aanbouw.

Volgens raadsman F. Kobossen van de machinefabriek gebeurt op het parkeerterrein niets bijzonders. ,,Het personeel zet er ’s morgens de auto neer en ’s middags vertrekken ze.’’ Maar volgens de buurman wordt er met trailers gedraaid en gekeerd en vinden laad- en loswerkzaamheden plaats. De heftruck zou er vaak heen en weer rijden.

Verzet

Over het parkeerterrein is veel te doen geweest. Het college van b en w wilde er in 2017 een einde aan maken. ISG kreeg dwangsommen van 35.000 euro en 5.000 euro om de bestrating te verwijderen en bomen opnieuw aan te planten. ISG stapte echter naar de rechtbank Gelderland en toonde daar een brief van de burgemeester van 5 december 2016. 

Daarin stond dat ISG geen last zou krijgen met de gemeente in ieder geval totdat het nieuwe bestemmingsplan Landelijk Gebied onherroepelijk zou zijn. De rechtbank vond dat het college van b en w gebonden was aan de toezegging van de burgemeester en draaide de in 2017 opgelegde dwangsommen terug. Hiertegen verzette de buurman zich donderdag in Den Haag. Aalten heeft in het bestemmingsplan inmiddels vastgelegd dat het parkeerterrein mag blijven. Maar ook daartegen stapt de buurman naar rechter. Uitspraak volgt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek