De stank en andere overlast van varkensbedrijven is veel omwonenden een doorn in het oog.
Volledig scherm
PREMIUM
De stank en andere overlast van varkensbedrijven is veel omwonenden een doorn in het oog. © Fotopersburo Bert Jansen

Conflict na conflict in het buitengebied om varkensbedrijven: ‘De mensen trekken het niet meer’

Buurtbewoners die klaar zijn met de stank en andere overlast waren donderdag in de rechtbank in Arnhem om bezwaar te maken tegen drie grote Gelderse varkensbedrijven. ,,De mensen trekken het niet meer.”

31 reacties

 • Mientje Waal

  2 maanden geleden
  Misschien kan de Dierenbescherming een proces opstarten. Hier is sprake van dierenmishandeling, als je dat varken in de klem ziet. En het gaat hier niet over echte boeren, maar over veefabrikanten, deze' boeren' hebben vaak niet eens land rond de schuur. Als je van die grote schuren in het landschap ziet, zonder ramen dan weet je het al. Het is onbegrijpelijk hoe de eigenaren deze vorm van veehouderij in geweten kunnen verantwoorden.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @Mart Hiddink: Heel goed, maar niet iedereen kan zo maar even naar Kalkar en dat hoeft ook niet. Bij mij in Nijmegen zit bijv. een scharrelvlees slager, Ivo Mulder, die ook enkel vlees verkoopt van o.a. varkens, runderen of kippen die in Nederland, Frankrijk of Spanje vrij buiten kunnen scharrelen en een goed leven hebben gehad. Net zoals Kloosterboerderij van Buuren in Horssen ook scharrelvlees verkoopt. Nu alleen nog de btw op dit duurzame vlees omlaag en op niet duurzaam vlees omhoog.
 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  Ik eet geen vlees van een boer die zo met zijn dieren omgaat. Niet normaal dat deze dieren zo moeten leven. Door de boerenakties ben ik nog meer bewust geworden. Wij drinken ook geen melk meer
 • Mart Hiddink

  2 maanden geleden
  Koop dan ook dit vlees niet meer!!! Ik koop het in kalkar bij slager Arntz, zijn vlees komt uit Vynen bij Xanten, strovarkens die naar buiten en binnen kunnen , met veel ruimte! Bij deze slager konen de mensen van heinde en ver!
 • petra damme

  2 maanden geleden
  Mensen uit het westen willen graag in het landelijk gebied wonen . Rust ,natuur Dit hoort er ook bij . Dit is de geur van landelijk.