De vlag boven Dinxperlo.
Volledig scherm
De vlag boven Dinxperlo. © Frank ter Horst en Jan Stienezen

De vlag hangt uit in Dinxperlo

DINXPERLO - De Nederlandse vlag wappert in Dinxperlo. Dit vanwege de bevrijding van het dorp 75 jaar geleden. Bij de mensen thuis en aan de kerktoren wappert de driekleur.

Achterhoekers is gevraagd de komende periode massaal de vlag uit te hangen om 75 jaar bevrijding te vieren. Dit als compensatie voor het wegvallen van bijna alle herdenkingsactiviteiten rond de bevrijding van de Achterhoek in 1945.

Het vlag uitsteken begon zaterdag in Megchelen, de Achterhoekse plaats die 75 jaar geleden als eerste werd bevrijd. Vandaag is het de beurt aan Dinxperlo en maandag volgt Aalten.

Frank ter Horst en Jan Stienezen hebben namens de vereniging Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen (VVNF) in Dinxperlo de vlag uit de kerktoren gehangen. Maar ook bij diverse mensen thuis wappert de Nederlandse vlag, zoals bij de familie Bleumink. 

De kerktoren in Dinxperlo is voorzien van de nationale driekleur.
Volledig scherm
De kerktoren in Dinxperlo is voorzien van de nationale driekleur. © Frank ter Horst en Jan Stienezen
Ook bij de familie Bluemink aan de Beggelderveldweg in Dinxperlo hangt de vlag uit.
Volledig scherm
Ook bij de familie Bluemink aan de Beggelderveldweg in Dinxperlo hangt de vlag uit. © Familie Bleumink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek