Volledig scherm
Op de Hamelandroute in Aalten botsten drie auto's met elkaar. © News United / 112 Achterhoek-nie

Drie auto's botsen met elkaar op Hamelandroute

AALTEN - Drie automobilisten zijn vrijdagmiddag ogenschijnlijk met de schrik vrijgekomen nadat ze betrokken raakten bij een botsing op de Hamelandroute (N313) in Aalten. Een personenauto botste met een bedrijfsbusje en reed daarna tegen een andere personenauto aan.

De drie bestuurders zijn nagekeken in de ambulance, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Alle drie de auto's zijn weggesleept. Het overige verkeer ondervond enige hinder van het ongeval.

Over de toedracht van het ongeval is niets bekend.

 1. Abrahams vieren halve eeuw jongerencentrum Bredevoort mee
  PREMIUM

  Abrahams vieren halve eeuw jongeren­cen­trum Bredevoort mee

  BREDEVOORT - Attica, I’varca, Chi Chi Club, Eucalypta, de Möllenkoare, het waren slechts enkele van de vele roemruchte namen uit de Achterhoekse jeugdcultuur. Al deze jongerencentra uit de jaren zestig en zeventig zijn aan de tijdgeest bezweken. ’t Centrum in Bredevoort is een van de weinige die de eeuwwisseling heeft overleefd en inmiddels zelfs Abraham heeft gezien. De kracht? ,,Vriendengroepen en iedereen hier kent elkaar.”
 2. Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

  Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

  WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek