Op de Anholtseweg in Dinxperlo h de Duitse en Nederlandse politie een grote zoekactie.
Volledig scherm
Op de Anholtseweg in Dinxperlo h de Duitse en Nederlandse politie een grote zoekactie. © Eastview media

Dronken Duitser (26) rijdt leenwagen in sloot, vlucht te voet grens over en verstopt zich in liftauto onder dekentje

DINXPERLO / ISSELBURG - Een 26-jarige man uit het Duitse Isselburg is dinsdagavond aangehouden na een achtervolging door diverse Duitse en Nederlandse politiewagens en een politiehelikopter. Op de Anholtseweg in Dinxperlo vond de politie de beschonken man. Hij probeerde zich te verstoppen onder een dekentje op de achterbank van een auto die hem een lift had gegeven.

Zo eindigde een bizarre tocht die begon in Isselburg. Daar kroop de 26-jarige achter het stuur van een auto die op de parkeerplaats van een restaurant stond. De man had volgens de Duitse politie veel alcohol gedronken. Mogelijk dat hij daardoor niet ver van de parkeerplaats vandaan de auto een sloot in stuurde. Hij kreeg de wagen niet meer op de weg en stapte uit. 

De politie was gealarmeerd vanwege het ongeluk. Agenten die bij de auto arriveerden, zagen de man wegrennen. Terwijl hij een bos in vluchtte zou de man hebben geroepen dat hij de auto gestolen had. De politieagenten renden achter hem aan maar verloren hem uit het oog. 

In het zoeklicht

Op de Anholtseweg in Dinxperlo hielden de Duitse en Nederlandse politie een grote zoekactie.
Volledig scherm
Op de Anholtseweg in Dinxperlo hielden de Duitse en Nederlandse politie een grote zoekactie. © Eastview media

Er werd ondersteuning gevraagd van de politiehelikopter en de Duitse agenten schakelden de Nederlandse politie in. De man was namelijk de grens over gevlucht. De politiehelikopter met zoeklicht keek uit naar de verdachte en zag na een tijdje dat hij het bos uit kwam rennen. Nederlandse en Duitse politiewagens spoedden zich zijn kant op maar troffen de man niet aan.

Volgens een politiewoordvoerder heeft de man een lift gekregen van een automobilist. De vraag is of de vluchtende verdachte toevallig een lift kreeg of onderweg een kennis heeft gebeld en hem gevraagd heeft op te halen. In elk geval nam een 53-jarige bestuurder uit Nederland hem mee. 

De Nederlandse auto werd door de politie ter controle aangehouden op de Anholtseweg. Aanvankelijk leek alleen de bestuurder in de auto aanwezig maar al snel zagen de agenten de gezochte Isselburger op de achterbank van de auto liggen, verstopt onder een deken.

Auto gewoon geleend, niks aan de hand

De 26-jarige is aangehouden en naar de politiecel in Doetinchem gebracht. Navraag door de politie leerde dat de eigenaar van de auto waarin de Duitser geen aangifte heeft gedaan van diefstal.

Sterker nog: volgens de eigenaar heeft de aangehouden 26-jarige de auto geleend en met goedvinden meegenomen. Waarom de man tijdens zijn vlucht voor de politie geroepen zou hebben dat hij de wagen gestolen had, is nog niet verklaard. ,,We denken dat de alcohol die hij gebruikt had daar een rol in heeft gespeeld”, zegt de politiewoordvoerder.

De man is inmiddels op vrije voeten en wordt niet vervolgd. De schade aan de geleende auto bedraagt zo’n 1.500 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek