Volledig scherm
Foto ter illustratie. Dit is niet de gestolen tijgerknuffel. © persbureau van eijndhoven

Duitse kermisklant rooft staartloze tijger van schiettent

BOCHOLT -  De eigenaar van een schiettent in Bocholt heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van een tijger. Een pluchen tijger wel te verstaan. Een kermisklant wilde er zonder geschoten te hebben vandoor gaan met het één meter hoge beest. De spullenbaas had het dier uit voorzorg een touw om de staart gebonden. 

Zo kon de rover niet vluchten met het dier. De dief gaf echter niet zomaar op en bleef aan de reuzenknuffel trekken terwijl de eigenaar probeerde de tijger terug te halen. Daarbij brak de staart van het beest af. De rover ging er vervolgens vandoor met de gehavende tijger. 

De politie heeft een signalement van de tijgerrover verspreid en roept op uit te kijken naar de zwart-witte tijger die door het gemis van zijn staart en de enorme omvang zeer herkenbaar is, meent de politie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Abrahams vieren halve eeuw jongerencentrum Bredevoort mee
  PREMIUM

  Abrahams vieren halve eeuw jongeren­cen­trum Bredevoort mee

  BREDEVOORT - Attica, I’varca, Chi Chi Club, Eucalypta, de Möllenkoare, het waren slechts enkele van de vele roemruchte namen uit de Achterhoekse jeugdcultuur. Al deze jongerencentra uit de jaren zestig en zeventig zijn aan de tijdgeest bezweken. ’t Centrum in Bredevoort is een van de weinige die de eeuwwisseling heeft overleefd en inmiddels zelfs Abraham heeft gezien. De kracht? ,,Vriendengroepen en iedereen hier kent elkaar.”
 2. Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

  Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

  WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek