Dinxperlo en Suderwick krijgen een uitzondering van de verplichte coronatest om Duitsland in te mogen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dinxperlo en Suderwick krijgen een uitzondering van de verplichte coronatest om Duitsland in te mogen. © Jan Ruland van den Brink

Duitsland schrapt strenge coronaregels voor Suderwick en Dinxperlo door ‘unieke situatie’

DINXPERLO/ SUDERWICK - Dinxperlo en Suderwick krijgen een uitzondering van de verplichte coronatest om Duitsland in te mogen vanwege de ‘unieke situatie’ in het aaneen gevlochten dorp. Dit hebben regeringsdistrict Münster en de Kreis Borken afgesproken met het Gesundheidsministerium Düsseldorf, dat verantwoordelijk is voor de volksgezondheid.

7 reacties

 • G. te Grotenhuis

  21 uur geleden
  Spijk en Elten . Het enige verschil met Suderwick en Dinxperlo is dat de landsgrens hier ' midden door het dorp ' loopt .
 • Bernard Borgstein

  2 dagen geleden
  Het is wel merkwaardig dat besmettingscijfers in Duitsland lager zijn, maar dit niet klopt met het aantal doden door corona. Gisteren: D 312 - NL 23 , Eergisteren D 298 - NL 20 Dit beeld zie je al vanaf december 2020. Per 100.000 inwoners is het aantal doden in Duitsland aanzielijk hoger dan in Nederland. (cijfers John Hopkins/Our world in data) Zou Duitsland met de cijfers sjoemelen..?
 • trees massop

  2 dagen geleden
  Zal het vrijdag weer lekker druk worden op de markt in Dinxperlo 🧀🐟
 • Patricia van der Velden

  2 dagen geleden
  Voor elten hoeft geen speciale regeling getroffen te worden, vind het wel heerlijk zo. En iedereen die zeurt over dat ze niet willen dat hun kinderen getest moeten worden, pak je spullen, verkoop je keet en ga gewoon in Nederland wonen dan aangezien je toch niet geïntegreerd bent. Want iedereen die geïntegreerd is snapt waarom duitsland deze regels hanteert.
 • Luk Ewualf

  2 dagen geleden
  Kom op met zijn allen naar Suderwick tanken en shoppen. Hahahahaha
 1. Spiksplinternieuwe priklocatie in Malden nauwelijks gebruikt
  Play

  Spiksplin­ter­nieu­we prikloca­tie in Malden nauwelijks gebruikt

 2. Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop
  Play

  Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop

Achterhoek