Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Eerste officiële coronabesmettingen in Oost-Achterhoek, Winterswijk nog ‘schoon’

UPDATEAALTEN - Bij inwoners uit Aalten, Oost Gelre en Berkelland is het coronavirus vastgesteld. Daarmee is de Oost-Achterhoek niet langer ‘coronavrij’. Winterswijk is vooralsnog de enige gemeente zonder besmetting.

Voor Anton Stapelkamp, burgemeester van Aalten, komt deze mededeling niet als een verrassing. ,,Het testbeleid van de GGD is aangepast, waardoor we niet weten hoeveel mensen uit onze gemeente werkelijk besmet zijn. We moeten ervan uit gaan dat er veel meer mensen besmet en of ziek zijn in onze gemeente. Ook hen wens ik beterschap!”

Houd je aan de instructies

De burgemeester roept iedereen nogmaals op om zich aan de instructies van het RIVM te houden. ,,Het is belangrijk dat u alle hygiëne-adviezen volgt en afstand van andere mensen houdt, minstens 1,5 meter. En met name onze oudere en kwetsbare inwoners geef ik echt het dringende advies om zoveel mogelijk binnen te blijven. Het vraagt veel van ons allemaal dat realiseer ik mij heel goed. Maar alleen zo kunnen we verdere verspreiding beperken en kwetsbaren beschermen.”

Achterhoek