Volledig scherm
De website van Zonk Vloerkleden. © zonk.nl

Eigenaar verzet zich tegen faillissement

AALTEN De rechtbank in Zutphen heeft woensdag het faillissement uitgesproken over het Aaltense bedrijf Zonk Vloerkleden. Volgens curator Niek Cornelissen gaat de eigenaar van het bedrijf in beroep tegen de uitspraak.

Het faillissement is volgens de curator aangevraagd door de Belastingdienst. De eigenaar bestrijdt volgens hem die schuld ook niet, maar had verwacht dat er nog tijd was omdat er ook al betalingsregelingen met andere schuldeisers waren afgesproken. "De eigenaar denkt nu na over het beroep tegen het faillissement, daar heeft hij nog enkele dagen de tijd voor."

Doordraaien
Het doel van dat beroep is om het bedrijf voort te laten bestaan en de curator beaamt dat daarvoor ook wel kans op is. „Ik maak nu een inventarisatie van alle crediteuren”, zegt mr. Cornelissen. Ondertussen is het volgens de curator de bedoeling om het bedrijf en de webshop door te laten draaien.

Externe finacier
Zonk Vloerkleden handelt volgens de website van het bedrijf in natuurvloerkleden van onder meer wol en sisal. De curator: „Als duidelijk is wat hij nog kan doen is het zaak om bijvoorbeeld een externe financier te vinden. Dan kan het ook snel gaan, want de schuldenlast is volgens mij niet onoverkomelijk.”

Levensvatbaar
De verkoopresultaten van het vloerkledenbedrijf, dat geen medewerkers in dienst heeft, hebben de curator verrast. „Ik denk wel dat het bedrijf levensvatbaar is. De mogelijkheid wordt nu onderzocht, maar dat doe ik niet, daar heeft de bestuurder zelf een belangrijke rol in. Als het beroep tegen het faillissement doorgaat wordt het in de komende weken wel duidelijk of het bedrijf door kan gaan.”

Achterhoek