Esther Ruesen vertelt het bijzondere verhaal van haar Duits-Nederlandse familie. Foto: Theo Kock
Volledig scherm
PREMIUM
Esther Ruesen vertelt het bijzondere verhaal van haar Duits-Nederlandse familie. Foto: Theo Kock © theo kock persfotografie

Esther Ruesen: Eindelijk thuis, in Nederland én in Duitsland

DINXPERLO - Esther Ruesen (48) vond het als kind nooit leuk als er over ‘moffen’ werd gepraat. ‘Ik zag ook de andere kant. Mijn halve jeugd speelde zich in Duitsland af.’ De directeur van Stadsmuseum Doetinchem vertelt over de zoektocht naar haar eigen identiteit, tussen twee culturen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vissen uit drooggevallen Achterhoekse beek op transport: ‘Net op tijd, of net te laat’
    PREMIUM

    Vissen uit drooggeval­len Achterhoek­se beek op transport: ‘Net op tijd, of net te laat’

    BREDEVOORT - Droog, droger, droogst. De bodem van de Boven Slinge in Bredevoort lijkt op sommige plekken meer op een onverhard wandelpad dan op de bedding van een beek. Op de plek waar nog wel wat water staat, vechten vissen om het laatste restje zuurstof. Ze krijgen hulp van mensen van de hengelsportfederatie en het waterschap die de vissen vangen en weer uitzetten op een plek waar nog wel water staat.

Achterhoek