Henri Dahlem-, ex-Jehova.
Volledig scherm
PREMIUM
Henri Dahlem-, ex-Jehova. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Ex-Jehova’s doen aangifte tegen het ‘sociaal stenigen’ van vertrekkers: ‘Het is onmenselijk’

ARNHEM/ AALTEN - Twee ex-Jehova’s getuigen uit Tilburg en Aalten hebben bij de politie aangifte gedaan tegen de geloofsgemeenschap. De twee strijden tegen de sociale uitsluiting die hen ten deel viel toen ze de Jehova's verlieten. Alle banden met familie werden verbroken. 

8 reacties

 • H. Oostijen

  9 maanden geleden
  Duurt al zo lang. Heel veel gezinnen verscheurd door deze religie. Alleen is het geen religie. Mis nog steeds een fantastische vriendin die door de overstap van haar zachtmoedige moeder naar de jehova’s haar hele leven heeft opgegeven. Pa nooit meer terug gezien. Zo intens treurig. Jehova’s moeten zich schamen. Ze zien zelf niet hoe hoogmoedig ze zijn….
 • R. Laarman

  9 maanden geleden
  Inderdaad een sekte .Zij zijn zo arrogant dat alleen de sekte leden .Het rijk der hemelen zullen betreden (Heb 2vriendinnen gehad) die bij de Jehova’s waren. En die konden het niet laten mij te overtuigen Wij zijn dus geen vriendinnen meer
 • F.H Wouters

  9 maanden geleden
  Als ik zo de reacties lees en uiteraard het verslag, zou je die sekte niet eerst moeten reorganiseren en aanpassen aan deze tijd? Als dat geen soelaas biedt dan is een verbod en opheffing zeker op z'n plaats.
 • Mattie Veld

  9 maanden geleden
  Ik ben allang blij dat ze bij mij niet meer aan de deur komen, hypocriet volk.
 • M van Raaij

  9 maanden geleden
  De gemeenschap van de Jehova getuigen heeft de kenmerkende eigenschappen van een sekte. Ik heb er in mijn jeugd gedwongen bij moeten zitten. Mijn ouders waren toen fanatieke jehova's. Ze zijn er op een gegeven moment wel uitgestapt en dus ook uitgesloten. Wat ze daar doen met kinderen noem ik op zijn zachtst gezegd geestelijke mishandeling. Iets waar ik later nog tientallen jaren last van heb gehad. Daar kan ik wel een boek over schrijven. Wees gewaarschuwd voor die sekte.
 1. Na beschuldiging van ‘hoererij’ werden deze mannen uitgesloten als jehova en zien zij geen familie meer
  PREMIUM

  Na beschuldi­ging van ‘hoererij’ werden deze mannen uitgeslo­ten als jehova en zien zij geen familie meer

  TILBURG - In de tijd dat Jim Winter kanker krijgt, gevolgd door enkele tia’s, gaat hij anders kijken naar de wereld. Maar de jehovagemeenschap waar hij onderdeel van uitmaakt, staat niet open voor zijn vragen, zijn vrouw wil er niet over praten. Uiteindelijk wordt Winter beschuldigd van hoererij en is hij nu uitgesloten. ,,Geen contact meer met familie en vrienden, dat voelt als een psychologisch doodvonnis.”